Na vsebino

Partner - kateri je pravi in ali ga sploh potrebujemo?

Obstaja več vrst partnerjev, najbolj pogosto pa govorimo o poslovnih partnerjih in življenjskih partnerjih. Zakaj bi nekdo sploh potreboval partnerja? Najbolj preprost odgovor bi bil, da je v dvoje vse lepše. Marsikdo s tem odgovorom ne bo zadovoljen, saj nekateri večino stvari raje počnejo sami, brez motenj in brez kompromisov. Ampak, če že iščemo in si želimo partnerja, kako vemo kateri je pravi?

Jaz sodim med tiste, ki menijo, da je res v dvoje vse lepše in lažje. Enostavno raje večino stvari počnem v družbi, ampak ne v vsakršni družbi. Partner lahko na nas vpliva pozitivno ter izboljša naše počutje, kreativnost in produktivnost, njegov vpliv pa je lahko tudi obraten. V vsakem primeru se bom strinjal, da pa je bolje biti brez partnerja, kot pa imeti partnerja, ki v nas vzbuja slabe občutke.

Kako prepoznamo primernega partnerja? Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne potrebe in zato tudi iščemo različne partnerje. Moje mnenje je, da dober partner ne bo nikoli v ospredje postavil sebe in svojih interesov. Dober partner je sposoben potlačiti svoj ego, prisluhniti našim željam ter jih upoštevati. Dober partner se bo potrudil, da nas bo razumel tudi takrat, ko se z nami ne bo strinjal. Sposoben je prepoznati svoje napake in se za njih tudi opravičiti.

Dober partner nas ne sili, da bi postali nekdo drug, ampak nas vzpodbuja, da postanemo najboljša verzija sebe. Opozarja nas pred nevarnostmi in poizkuša nas usmerjati po poti, ki se mu zdi prava. Naše odločitve podpira tudi takrat, kadar se ne držimo njegovih napotkov. Dober partner nam dovoli delati napake in nam zna oprostiti, ko jih naredimo. Dobremu partnerju lahko zaupamo vse in pred njim ne rabimo ničesar skrivati.

Dober partner nikoli ne udari in ne dela stvari proti naši volji. V nas ne vzbuja občutka krivde ter manjvrednosti in nas ne ponižuje v javnosti niti doma. Dobrega partnerja se nikoli ne bojimo.

Našteval bi lahko v nedogled, vendar to ne bi imelo nobenega smisla. Najbolje bomo prepoznali dobrega partnerja s pomočjo občutkov, ki jih vzbuja v nas. Ob dobrem partnerju se počutimo dobro tudi takrat, kadar nimamo nobenega pravega razloga za to. Vedno si najde čas za nas, nikoli ne išče izgovorov in ne odide kadar postane težko.

Imate ob sebi dobrega partnerja?

Še bolj pomembno vprašanje pa je, ali ste sami dober partner? Jaz imam veliko prostora za izboljšave in vedno se trudim biti boljši. Zavedam se, da je predpogoj za moje dobro počutje, dobro počutje moje partnerke. Dober partner je lahko le nekdo, ki ima ob sebi dobrega partnerja. Eno brez drugega ne gre.

Kadar nam je nekdo pomemben, nam postanejo pomembni tudi ljudje in stvari, ki so pomembne njemu ali njej in tudi njim postane pomembno vse, kar je pomembno nam.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj