Na vsebino

O katerih stvareh se pa vi najraje pogovarjate?

Ali vam kdaj zmanjka besed? Meni zmanjkujejo konstantno. Velikokrat se znajdem v situacijah, ko se mi zdi, da nimam kaj povedati. Vsaj nič takšnega, kar bi sogovornika utegnilo zanimati. Takrat raje ostanem tiho in pridno poslušam. No ja, če je tema zanimiva. Če teče pogovor o stvareh, ki me ne zanimajo, pa niti poslušati ne morem dolgo, saj težko ostanem zbran.

Obstajajo pa tudi teme o katerih bi lahko govoril v nedogled. Te teme so pri meni notranje oblikovanje ter oblikovanje produktov in prav tako mi nikoli ne zmanjka besed pri temah v povezavi z avtomobili in motocikli. Osnova za vodenje nekega pogovora je, da nas stvar zanima in da imamo izdelano svoje mnenje. Če nimamo svojega mnenja, v bistvu samo ponavljamo stvari ki so jih že povedali drugi.

Vedno rad poslušam zgodbe starejših, bolj izkušenih ljudi. Zgodbe tistih, ki so veliko doživeli in imajo veliko za povedati. Zanimajo me njihovi uspehi, njihovi neuspehi in vse kar pride zraven. Kaj vse so v življenju žrtvovali in kolikokrat so se podali v neznano? Ali odločitve sprejemajo na podlagi občutkov, ali so bolj preračunljive narave in katere odločitve so se jim v življenju bolje obrestovale? Kaj bi danes naredili drugače, če bi dobili priložnost, da vse ponovijo? Velikokrat se zgodi, da so zgodbe najbolj navadnih ljudi, najbolj nenavadne in zanimive.

Zgodb pa nimajo samo ljudje, ampak tudi stvari. Razlika je le v tem, da stvar ne more sama ustvarjati in tudi ne pripovedovati svoje zgodbe. V zgodbo vsake stvari je vedno vpleten človek. Zelo me zanimajo zgodbe starejših avtomobilov in motociklov ter njihovih lastnikov. To so ljudje, ki se s svojimi vozili povežejo na čustveni ravni. Rad rečem, da so to dobri ljudje z dobrimi vozili, saj so po mojih izkušnjah, ti ljudje vedno pripravljeni deliti svojo zgodbo.

Morda poznate koga, ki mu nikoli ne zmanjka besed kadar govori o svojem avtomobilu ali motociklu? Ali pa Imate morda vi kakšno vozilo o katerem bi lahko pripovedovali v nedogled? Takšnim zgodbam vedno rad prisluhnem, zato bom zelo vesel, če boste vašo zgodbo in zgodbo vašega vozila delili z mano.

Zgodba se rodi šele takrat, ko jo delimo z drugimi. Kadar jo obdržimo zase pa ostane le spomin, ki bo prej ali slej zbledel.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj