Na vsebino

Ne moremo vedno dobiti vsega kar si zaželimo in še dobro, da je tako

Ljudje si želimo razno razne stvari. Nekatere so pomembne, druge manj, večina pa sploh ni pomembnih. Nepomembnih stvari si želimo samo zato, ker so dobro oglaševane in zato, ker nas družba uči, da jih moramo imeti. Stvari, ki so najbolj pomembne imamo načeloma dovolj in zaželimo si jih šele takrat, ko nam jih začne primanjkovati.

Ljudje se skozi leta spreminjamo in spreminjajo se tudi naše želje in potrebe. Stvari, ki smo si jih želeli nekaj let nazaj, si danes ne želimo več in lahko se zgodi, da so nam celo v breme. Nekaterih stvari se lahko sicer na hitro znebimo, vendar velikokrat temu tudi ni tako.

Odličen primer je otrok, ki si zaželi hišnega ljubljenčka. Staršem obljubi, da bo skrbel za njega, ga sprehajal, hranil in pospravljal za njim. Na začetku sicer drži svojo obljubo, vendar kmalu popusti. To se zgodi, ker otrok ne razmišlja dolgoročno in ne razume, da bo vse to moral početi veliko let. Čez čas se ljubljenčka naveliča in ugotovi, da mu je prinesel več obveznosti, kot zadovoljstva. Takrat spozna, da je naredil napako, vendar pa posledice otrokovih napak, skoraj vedno nosijo starši.

Takšna spoznanja pa ne doživljajo samo otroci, ampak tudi odrasli. Kupujejo in gradijo, brez da bi temeljito premislili, kaj bo to pomenilo čez 10 ali 20 let. Jim bo ta stvar tudi takrat v korist ali bo postala breme? Jo bodo lahko prodali, ali bodo vedno čutili posledice svojih slabih odločitev in na koncu breme odložili na svoje naslednike?

V bistvu lahko vidimo, da odrasli pri izbiranju svojih želja, niso veliko boljši od otrok.

Ljudje si velikokrat želimo življenja slavnih, bogatih in uspešnih. Vendar, če bi videli celotno sliko bi hitro spoznali, da ne živijo čisto nič bolje od nas. Nekateri živijo celo slabše, čeprav na prvi pogled ne izgleda tako. Njihova življenja navzven izgledajo popolna, vendar so daleč od popolnosti. Ne želite si življenja drugih, saj se lahko zgodi, da boste stopili iz dežja pod kap.

Zaključimo lahko, da je včasih res bolje, če se nam kakšna želja ne uresniči. Bolje za nas, bolje z naše prednike in bolje za naše naslednike. Ampak preden se bomo tega zavedali, bo moralo miniti nekaj časa in slabe volje.

Življenje nam velikokrat ne da tistega kar si želimo, vendar če se potrudimo, bomo morda dobili točno tisto, kar potrebujemo.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj