Na vsebino

Vlomili v objekt za pripravo vode na Bajerju

Foto: Komunala Črnomelj
Foto: Komunala Črnomelj

Nepridipravi so v tem tednu v popoldanskih urah vlomili v objekt za pripravo vode na Bajerju, od koder se črpa voda v vodovodni sistem Rožni Dol, so sporočili s Komunale Črnomelj od koder so podali prijavo na policijo, ki zbira informacije za izsleditev storilcev. Naprave za pripravo vode po opravljeni kontroli in ponovnem zagonu delujejo.

Vodovodni sistem Rožni Dol je eden od dveh manjših vodovodnih sistemov v oskrbi črnomaljske Komunale. Z njim se oskrbujejo prebivalci v vaseh Potoki, Preloge, Brezje pri Rožnem Dolu., Rožni Dol, Pribišje in Gornje Laze. Črpališče na Bajerju se nahaja v starem objektu Železnice.

»Apeliramo na vse udeležene, tako uporabnike v omenjenem vodovodnem sistemu, kot tudi na storilce dejanja (v kolikor morda spremljajo naše kanale obveščanja), da lahko vsak poseg v vodovodni sistem spravi v nevarnost uporabnike zaradi različnih razlogov: oporečnost vode, če se naredi škoda na napravah za pripravo pitne vode, pomanjkanje vode, če ne delujejo črpalke (primer, ki smo ga na isti lokaciji imeli marca letos, ko so neznanci odtujili nekaj metrov napajalnih kablov), požarna ogroženost, ker se tudi hidrantno omrežje po vaseh napaja iz istih virov,« pravijo na črnomaljskem komunalnem podjetju in opozarjajo, da se pri pripravi vode uporabljajo določene kemikalije, ki se nadzorovano dozirajo. »V kolikor nepooblaščena oseba posega v dozirne naprave, s tem spravlja v nevarnost najprej sebe in nato še vse uporabnike vodovoda,« opozarjajo.

Ob tem dodajajo, da imajo naprave in kabli relativno majhno vrednost v nadaljnji prodaji kot odpadne surovine, strošek zastoja v dobavi vode pa je lahko neprecenljiv. V nekaterih primerih tudi ni mogoče takoj dobiti nadomestnih delov ali celih naprav.

»Naša oskrba s pitno vodo je kakovostna in zanesljiva, prizadevamo si za vestno in redno vzdrževanje/nadzor vodovodnega sistema ter objektov, od katerih smo uporabniki dnevno odvisni. Nepridipravi, ki se ne zavedajo posledic svojih dejanj, pa lahko tako škodujejo nam in vsem uporabnikom vodovodnega sistema,« so še sporočili s Komunale Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj