Na vsebino

Črešnjevski gasilci veseli novih pridobitev

Foto: Nejc Vrtin in Božo Vidmar
Foto: Nejc Vrtin in Božo Vidmar

Na Črešnjevcu pri Semiču je minulo nedeljo potekala slovesnost ob otvoritvi prenovljenega gasilskega doma. S prenovo je Prostovoljno gasilsko društvo Črešnjevec bogatejše za operativno sobo z mini kuhinjo, česar so člani zelo veseli. S prenovo najetega prostora za sejno sobo od Občine Semič, se nadaljuje celostna posodobitev gasilskega doma, ki traja že nekaj let. Izgradnja centralnega ogrevanja v prostorih obeh orodjarnah, v sejni sobi in sedaj tudi v tako imenovani operativni sobi pomeni, da so prostori gasilskega doma uporabni tudi v zimskem času. V orodjarni so v zadnjih letih zamenjali omare za intervencijske obleke, letošnja velika pridobitev pa je napeljava vode ter velik umivalnik v orodjarni.

V sklopu otvoritve je potekala tudi podelitev priznanj in činov mladim gasilcem, ki so si z uspešno opravljenim tečajem za operativnega gasilca prislužili čin »gasilec«. Gasilska zveza Semič je tako pridobila 17 novih operativnih gasilk in gasilcev, na kar so zelo ponosni.

Svečanost je krasil postroj uniformiranih gasilcev, kot posebni gostje pa so se otvoritve udeležili županja Polona Kambič, poveljnik Civilne zaščite Občine Semič Jože Malnarič, poveljnik Gasilske zveze Semič Tomaž Černe in drugi.

Po končanem uradnem delu je sledila gasilska veselica, na kateri so goste zabavali člani ansambla Gašperja Brunskoleta. Večer je popestrila tudi plesna skupina Country Vrtičkarji.

Vir: PGD Črešnjevec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj