Na vsebino

Ilc in Zupanc zlata, do medalj tudi ostali borci črnomaljskega kluba

Pretekli konec tedna je v San Marinu potekalo evropsko prvenstvo v borilnih veščinah organizacije WMAC, ki je bilo več kot uspešno tudi za člane črnomaljskega kluba Gladiator, ki trenirajo pod vodstvom Petrita Izairija.

Žan Ilc je v članski kategoriji do 65 kg najprej zanesljivo izločil ukrajinskega nasprotnika, v polfinalu je bil po knockoutu v drugi rundi boljši od Avstrijca. V finalni borbi ga je čakal nasprotnik iz Francije, ki ga je Žan knockoutiral v tretji rundi in se tako veselil naslova evropskega prvaka.

Sebastijan Zupanc je v kategoriji kadetov do 65 kg v polfinalu suvereno premagal francoskega borca, v finalu pa bi se moral pomeriti z Avstrijcem, ki pa je borbo predal. Sebastijan je tako ubranil naslov evropskega prvaka iz lanskega leta.

V disciplini oriental box je med dekleti nastopila Sabina Balić, ki je med članicami do 70 kg naprej suvereno ugnala borko iz Nove Zelandije, v finalu pa je morala priznati premoč Nemki, kar je pomenilo odlično drugo mesto.

Žan Luka Čengija je v disciplini kicklight med juniorji do 55 kg v uvodnem boju premagal nasprotnika iz Ukrajine, v polfinalu pa je moral po podaljških priznati premoč Madžaru in osvojil končno 3. mesto.

V isti disciplini je tretje mesto med dekleti osvojila tudi Keyti Zupanc, ki jo je v polfinalu po sodniški odločitvi zaustavila nasprotnica iz Ukrajine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj