Na vsebino

Z nekaj modricami v finale DP za osnovne šole

Ekipi učencev in učenk OŠ Mirana Jarca Črnomelj z mentorico Urško Petric.
Ekipi učencev in učenk OŠ Mirana Jarca Črnomelj z mentorico Urško Petric.

V novomeški športni dvorani Marof je včeraj potekalo regijsko prvenstvo v košarki 3x3 za osnovne šole, ki se ga je udeležilo 30 šol iz jugovzhodne Slovenije. Da sodijo v sam vrh slovenske šolske košarke so dokazali učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki so se z osvojenim tretjim mestom uvrstili v finale državnega prvenstva za osnovne šole, ki bo 28. maja v Ljubljani.

S pogumno in hrabro igro so se izkazale tudi učenke OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki so kot najmlajša ekipa na turnirju pridobivale nove tekmovalne izkušnje in dokazale, da lahko tudi od njih v prihodnostih še veliko pričakujemo.

"Ponovno smo dokazali, da smo povezani, da znamo sodelovati in da za našo šolo damo od sebe vse, kar znamo in zmoremo. Za nas ni izgubljene žoge in ni predaje do zadnje sekunde. Z nekaj modricami in praskami težko pričakujemo finale državnega prvenstva za osnovne šole. Na dekleta in fante sem izjemno ponosna in vesela, da skupaj uživamo v košarkarskih vragolijah," je ob uspehu zapisala njihova mentorica Urška Petric.

OŠ Loka Črnomelj je prav tako tekmovala z ekipama deklic in dečkov. Na žalost se tekme niso izšle po njihovih željah, saj so dečki končali tekmovanje že po skupinskem delu, ko so nekoliko prehitro zapravili udobno prednost in na koncu izgubili za točko, ki se je posledično izkazala za usodno (12:13). Deklice so tekmovale še v izločilnih bojih, a izgubile proti OŠ Grm z izidom 4:7.

Ekipa učencev OŠ Metlika je zasedla 13. mesto.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj