Na vsebino

6. b na planinski šoli na Mirni gori

V sredo so se na planinsko šolo na Mirni gori končno odpravili tudi učenci 6. b OŠ Loka. Po deževnem torku so dočakali sončno sredo in četrtek ter odšli na pot. Spremljala sta jih planinski vodnik in šolski psiholog Zdravko Kunič ter razredničarka Maja Kunič. Pot so začeli na krožišču na obvoznici. Kmalu so se ustavili na prvi postojanki pri cerkvici sv. Sebastjana. Nato so pešačili skozi vasi Talčji Vrh, Rodine, Planina. Videli so Otovški most, cerkev Marije Hilf, pa tudi veliko različnih rastlin in živali, med njimi koze, ovce in konje. Po nekaj postankih jih je čakal še najtežji vzpon in nato cilj – planinski dom na Mirni gori. Tam jih je za vse napore nagradil prelep razgled. Po okusnem kosilu so jih nato čakale zanimive dejavnosti na prostem, kot so: nogomet, igranje družabnih iger, plezanje, pečenje hrenovk ob tabornem ognju, petje pesmi ob spremljavi kitare in harmonike … Povzpeli so se tudi na sam vrh Mirne gore – planinski dom namreč ne stoji čisto na vrhu. Po večerji – toplih palačinkah z marmelado ali stopljeno čokolado s smetano – so utrujeni legli k počitku.

Naslednji dan jih je po zajtrku čakalo še reševanje učnih listov, priprava prtljage in nato spust v dolino. Na Planini so si ogledali ostanke kočevarske vasi, malo naprej pa tudi staro kočevarsko pokopališče. Na Vrčicah so se ustavili ob ograjenem travniku, na katerem redijo osle. Z zanimanjem so jih opazovali, nato pa pohiteli na avtobus, ki jih je že čakal na postajališču. Domov so prišli utrujeni, a polni vtisov.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj