Na vsebino

Dostojevski: skozi knjigo in besedo

Knjižnica Črnomelj in Krajevna knjižnica Semič sta med 30. oktobrom in 19. novembrom pripravili v svojih prostorih priložnostni razstavi književnih del ruskega pisatelja Fjodorja M. Dostojevskega. V letošnjem letu smo namreč 11. novembra obeležili 200-letnico njegovega rojstva. Na ogled smo postavili različna njegova dela; od tistih, ki jih dobro poznamo (Zločin in kazen, Bratje Karamazovi, Bedni ljudje, Mladenič, Dnevnik pisatelja, Idiot, Ponižani in razžaljeni) do tistih, ki jih ne (Nespodobna anekdota, Peterburški letopis, Bele noči, Mali junak in drugi). Hkrati smo na ogled postavili tudi teoretična dela, ki opisujejo rusko klasično literaturo in Dostojevskega.

Letos sta izšli pomembni deli na tem področju in sicer: Dostojevski, literarno delo ruske literarne zgodovinarske Ljudmile Seraskine. Drugo delo je rezultat slovenskih avtorjev z naslovom Dostojevski in jaz, zbornik, ki se »ruskega klasika loteva iz različnih perspektiv«. Ob tem smo posneli tudi recitacije izbranih odlomkov iz njegovih del, ki so jih recitirali dijakinje in dijaki Srednje šole Črnomelj in vse skupaj predstavili na družbenem omrežju naše knjižnice ob praznovanju »Ta veseli dan kulture«.. Pri tem so sodelovali: Neža Barič, Urška Kmetič, Bor Kunič, Jan Matotek in Ines Plut pod mentorstvom Jelene Šikonje, prof., ki se jim ob tej priliki lepo zahvaljujemo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj