Na vsebino

Turistične destinacije v Sloveniji

Glede na letošnjo situacijo z izbruhom Covida 19 in 'voucherja,' t.j. turističnega bona za dopust v vrednosti 200 evrov, ki smo ga prejeli državljani Slovenije, sem se odločila, da predstavim nekaj čudovitih destinacij, kamor se lahko podamo s svojimi najbližjimi.

ROGLA

Rogla je ena najvišjih vzpetin na Pohorju. Obdana je z raznoliko naravo, le-ta pa obiskovalcem nudi številne možnosti za rekreacijo in raziskovanje ter odkrivanje kulturnih spomenikov in tradicionalne kulinarike.

Adrenalinsko sankališče Zlodejevo, 1.360 m dolgo vijugasto sankališče že v imenu ponuja drugačno, nepozabno izkušnjo. Čeprav mu pravijo sankališče, po njem drvijo vse leto.

Pot med krošnjami Pohorja je 1043 metrov dolga pot, ki se med smrekami vije do 20 metrov visoko, nas vmes navduši z adrenalinskimi in poučnimi postajami, nato pa nas za konec ponese na 37 metrov visoki stolp, ki ponuja nepozaben pogled po pohorskih gozdovih in v dolino, včasih celo do slovenskih Alp in preko meja Slovenije.

Rogla ponuja širok spekter različnih aktivnosti za vse starostne skupine.

CHATEAU RAMŠAK (glamping resort)

Z oblikovanimi šotori in razkošno notranjostjo, resort ponuja čarobno atmosfero s pogledom na vinograde. Zelena oaza ponuja romantični šotor za dva, glamurozni šotor za družine in pravljično drevesno hiško.

Poleg šotorov potekajo slapovi in potke, ki vodijo do potočka in naravnega ribnika. Na lastni terasi ali v jacuzziju pod milim nebom, tesno povezn z naravo je hrana za dušo.

DOLINA SOČE

Če ste ljubitelji aktivnosti na prostem, je Dolina Soče zagotovo tisti kotiček Slovenije in Alp, ki ga je vredno obiskati ... Izjemna vodna doživetja kajak in rafting na reki Soči, neokrnjena lepota kanjonov in očarljivost tolmunov je nekaj neprecenljivega. Za pohodniške ljubitelje je razgled na Julijske Alpe vse do Jadranskega morja čudovit.

Navdušenci nad adrenalinskim športom pa se lahko popeljejo z jadralnim padalom v Dolino Soče ali pa se spustijo po najdaljši zipline jeklenici in dvignejo mero šrčnega.

MEDITERANSKI DEL SLOVENIJE

Slovenija ponuja 42 km obale, ki na vsakem koraku preseneča s svojimi naravnimi in kulturnimi zakladi. Ponuja nam tudi veliko tras, kjer se športniki in ljubitelji športa lahko sprostijo in uživajo v le-tem delu slovenske pokrajine.

Destinacije na mediteranskem delu Slovenije, ki so vredne ogeda, so Krajinski park Sečoveljske soline in krajinski park Strunjan, v katerem se nahaja najvišji klif vzhodne obale Jadrana, pod katerim leži romantičen Mesečev zaliv.

Romantični Piran je kulturni biser slovenske riviere. Za popoln razgled na samo mesto pa se z boljšo polovico odpravite na mestno obzidje nad Piranom, ker lahko uživaš tudi v sončnem zahodu.

Slovenija je raznolika pokrajina, obdana s čudovito naravo, ki ponuja prav vse: od Alp, Krasa, Mediterana, osrednje ter do Panonske Slovenije. Vsak posameznik lahko z lahkoto najde mesto, kjer se bo popolnoma prepustil in užival v lepoti naše male državice.

Avtorica: Maša Starc

S prijaznimi pouzdravi,

Uredništvo Zvitice

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

http://klub-kbs.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj