Na vsebino

Zmaga vzhodne lige

V plezalnem centru Celje je 20. maja potekala še zadnja tekma letošnje vzhodne lige. Tokrat sta se naši članici Športno plezalnega odseka (ŠPO) Črnomelj Marjeta Absec in Manca Japelj prvič preizkusili v hitrostnem plezanju. Na pogled enostavna smer, vendar je bilo potrebno veliko dinamike, moči, predvsem pa vse gibe delati kar se da hitro.

Marjeta je v kategoriji mlajše deklice M s časom 11,42 sekunde zasedla 22. mesto (absolutno). Manca pa se je v kategoriji mlajše deklice S s časom 7,95 uvrstila v osmino finala. Slednje poteka na izpadanja in tako je v prvem krogu s časom 6,54 zaključila svojo tekmo. Na koncu je bila 10. v B kategoriji in 12. absolutno.

Manca je v skupnem seštevku zmagala letošnjo Vzhodno ligo!

Na Vzhodni ligi lahko tekmujejo tudi licencirani tekmovalci, za kar se vodi poseben skupni seštevek (absolutno), v katerem pa je Manca osvojila 3. mesto. Tako je domov odnesla kar dva pokala!

Člani ŠPO Črnomelj smo izjemno ponosni na svoje mlade plezalce, saj glede na pogoje plezanja v Beli krajini dosegajo vrhunske rezultate!

Dober oprijem!

Vir: ŠPO PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj