Na vsebino

Urbančkov tek že devetič

Na športnem igrišču Pungart v Metliki se je v soboto odvil že 9. Urbančkov tek. Prireditev je v okviru Vinske vigredi v sodelovanju s Športno zvezo Metlika organiziral Otroški vrtec Metlika.

Strokovni delavci vrtca se zavedamo, da je gibanje eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Poleg ohranjanja in krepitve zdravja gibanje vpliva na vsa področja otrokovega razvoja: na telesni, spoznavni, čustveni, socialni razvoj, razvoj govora, razvoj osebnosti in intelektualni razvoj. Ravno tako vpliva na zbranost, hitrost odzivanja, nadzor nad samim seboj, zavedanje lastnega telesa, zavedanje samega sebe v prostoru, oblikovanje lastne identitete, samospoštovanje ter na samozavest.

Urbančkov tek je zasnovan na način, da otrok teče skupaj s starši. Tečejo dečki in deklice prvega ter dečki in deklice drugega starostnega obdobja.

Cilj teka je vzpodbujanje veselja do gibanja, razvijanje koordinacije ter predvsem, da se otrok ob gibanju počuti sproščenega. Po koncu teka vsak udeleženec prejme priznanje za sodelovanje.

V vsaki kategoriji so najboljši trije na glavnem odru Vinske vigredi prejeli medalje, priznanje ter jagode. Medalje so podelili ravnatelj vrtca Branko Ambrožič, županja Martina Legan Janžekovič ter kraljica metliške črnine Nina Pečarič.

Hvala vsem udeleženim. Vselimo ponovnega snidenja naslednje leto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj