Na vsebino

Tini Šutej izid sezone na svetu

Foto: Peter Kastelic/AZS
Foto: Peter Kastelic/AZS

Atletinja celjskega Kladivarja Tina Šutej je v Beogradu na dvoranskem troboju v skoku s palico zmagala z najboljšim izidom sezone na svetu 4,76 metra, kar je le štiri centimetre manj od njenega državnega rekorda. Zmagala je gostiteljica Srbija (180 točk) pred Hrvaško (163) in Slovenijo (162).

Tina Šutej, najboljša atletinja Slovenije lani, je v skoku s palico začela tekmovati, ko so ostale že končale na višinah pod štirimi metri. V prvih poskusih je preskočila 4,30, 4,50 in 4,60 metra.

Na 4,70 metra, kar je 10 centimetrov manj od njenega državnega rekorda, je letvico dvakrat podrla, v tretjem poskusu pa je bila uspešna in nato povedala, da naj letvico postavijo na 4,76 m. Tudi tu je potrebovala tri poskuse, da je napredovala na naslednjo višino, ki je bila na 4,81 m.

Izvrstna atletinja, ki ima tudi belokranjske korenine, je slovenski dvoranski in tudi absolutni rekord, 4,80 m, postavila 5. marca lani v francoskem Rouenu. Lani je bila bronasta na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu in nato še tretja poleti na evropskem prvenstvu.

Res super je bilo danes. Odlična višina za prvo tekmo. Imela sem nekaj res dobrih skokov, tudi na višini 4,81 metra, ki je bila zadnja, na kateri sem danes skakala. Glede na to, da sem šele prejšnji teden zaključila s pripravljalnim obdobjem, sem še malo utrujena. Zato sem po današnjem nastopu še toliko bolj zadovoljna,” je povedala Tina Šutej.

Vir: STA, AZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj