Na vsebino

Tina Šutej v Istanbul po zlato

Foto: Peter Kastelic/AZS
Foto: Peter Kastelic/AZS

Najboljša slovenska atletinja Tina Šutej bo prvo ime 12-članske slovenske reprezentance, ki bo nastopila na dvoranskem evropskem prvenstvu med 2. in 5. marcem v Istanbulu v Turčiji. Ima najboljši izid v Evropi in drugega na svetu, v največjem turškem mestu pa bo branila srebro z EP leta 2021 v poljskem Torunu.

Tina Šutej, lani bronasta na SP v dvorani in na EP prostem ter četrta na SP na prostem, je s 4,82 metra, kar je tudi njen državni rekord z začetka tega meseca, druga po izidih sezone na svetu. Slovenska rekorderka, ki ima tudi nekaj belokranjskih korenin, zadnja pa leta živi in trenira v Celju, je tako najboljša Evropejka letos.

»Moje počutje je dobro, me veseli, da tako dobro skačem in da sem favoritinja. To je lep občutek, sem dovolj stara in izkušena, da to ni breme. Doslej sem šla skozi razočaranja, uspehe. Imela sem velika pričakovanja, tudi drugi so jih imeli, pa nisem bila uspešna. V zadnjih sezonah nizam tudi uvrstitve na zmagovalni oder. Vse to sedaj ne more negativno vplivati name. Zadovoljna sem z letošnjo sezono, imam že srebrno in bronasto medaljo z EP, želim si zlate in grem s takimi mislimi v Turčijo,« je pred odhodom na evropsko prvenstvo dejala Šutejeva.

Na vseh mednarodnih tekmah to zimo je preskočila najmanj 4,70 m, le na državnem prvenstvu v Celju je bila pod to mejo. Pred njo je bila v sezoni le Američanka Katie Moon, olimpijska in svetovna prvakinja, s 4,83 m.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj