Na vsebino

Sprehod v gozd

V petek, 23. 9. 2022, smo v šolo prišli vsi veseli, saj smo vedeli, da gremo brat v gozd. Namreč, obeležili smo dan slovenskega športa in Nacionalni mesec skupnega branja.

Na srečo so nam prve tri šolske ure tik tak minile. Pojedli smo malico in odšli na pohod. Odšla je vsa šola; prvošolčki blizu šole, vsi ostali od 2. do 9. razreda pa mimo Podloga na jaso sredi gozda.

Med pohodom smo bili ves čas dobre volje. Čas nam je hitro mineval, ker je bilo med nami veliko pozitivnih mislih. Hodili smo po raznih poteh, ki so tekle mimo raznih travnatih polj, in na koncu še čez leseni most. Končno smo prišli na cilj. Vsak razred si je poiskal svoj bralni kotiček v naravi, učenci istega razreda so se posedli na svoje podloge, nato pa smo zavihali rokave in se lotili branja.

Knjižničarka je vsakemu razredu določila knjigo in še nekaj vprašanj za razumevanje vsebine. Knjiga je vsebovala temo s področja športa. Seveda knjig nismo prebrali od začetka do konca, ker za to ni bilo časa, vendarle pa smo povečali zanimanje za branje le-te in dosegli, da jo bo kdo izmed učencev v celoti prebral.

Na poti domov smo se zelo veselili.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj