Na vsebino

Romuni v Črnomlju premagali Slovenijo

Darko Jorgić je prevzel odgovornost za poraz proti Romuniji. (Foto: Nik Erik Neubauer)
Darko Jorgić je prevzel odgovornost za poraz proti Romuniji. (Foto: Nik Erik Neubauer)

Čeprav so Romuni v Črnomelj prišli v pomlajeni zasedbi, se domov vračajo s polnim izkupičkom. Že v prvem dvoboju je Cristian Pletea (136. na svetovni lestvici) presenetil Darka Jorgića, desetega igralca sveta. Ker je po porazu v finalu novogoriškega turnirja WTT serije contender zlomil svoj loparček, je moral igrati z novim, vendar mu to v prvem in tretjem nizu ni delalo težav. V četrtem 24-letnemu Hrastničanu ni šlo vse po načrtih, dve leti mlajši Pletea pa se je razigral in presenetil najboljšega slovenskega igralca.

"S Pleteo sva bila v mlajših kategorijah velika tekmeca, danes pa je prikazal vrhunsko igro, ves čas je bil sproščen, igral je maksimalno, kar je lahko, sam pa zagotovo nisem. Poznala se je utrujenost po turnirju v Novi Gorici in meseca dni in pol azijske turneje, čeprav sem vodil z 2:1 v nizih, se je videlo, da nisem pravi. Zgrešil sem žogice, ki jih običajno ne, ni bilo prave kontrole in včasih se zadeve žal ne iztečejo, kot si želiš," je nastop ocenil Jorgić.
Deni Kožul (157.) in Iulian Chirita (213) sta pred nekaj dnevi že igrala na turnirju WTT serije contender, s 3:2 je slavil 16-letni Chirita, ki je danes v prvem nizu moral priznati premoč Kožulu. Tudi drugega je zanesljivo dobil, v tretjem pa je že vodil z 8:5. V četrtem je Slovenec nasprotniku prepustil le pet točk. O zmagovalcu je tako spet odločal peti niz. Do četrte točke je bilo še izenačeno, s štirimi zaporednimi pa je Chirita prišel do lepe prednosti, ki jo je brez težav obdržal do konca.

V slovenski izbrani vrsti so tako vse upe polagali na Petra Hribarja (325.), ki bi moral premagati Dariusa Movielanua (188.). Mladi Romun je odlično začel tudi proti Hribarju, saj je povedel z 2:0 v nizih. Hribar se je v tretjem nizu vrnil, v četrtem izkoristil drugo zaključno žogico za izenačenje, v petem pa povedel s 3:2. Movielanu je nato dosegel pet zaporednih točk in imel tudi štiri zaključne žogice za končno zmago, vendar je Hribar tri ubranil, po minuti odmora pa je Romun le prišel do zmage.

Izidi:
Slovenija - Romunija 0:3
Darko Jorgić - Cristian Pletea 2:3 (8, -8, 8, -7, -8)
Deni Kožul - Iulian Chirita 2:3 (8, -9, -9, 5, -5)
Peter Hribar - Darius Movielanu 2:3 (-5, -9, 6, 9, -9)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj