Na vsebino

Odličen zaključek kegljaške sezone

Kegljači in kegljačice so minuli konec tedna odigrali zadnji krog ekipnega državnega prvenstva.

Dekleta Kegljaškega kluba Bela krajina so v Kanižarici gostila ekipo Trebnjega, ki se je dolgo časa vztrajno upirala in borila, na koncu pa vendarle priznala poraz (2:0). V belokranjski ekipi so ekipne točke priborile Nensi Romšek (545), Mira Stegne (519), Ana Ljubenko (578) in Mateja Kraljič (568). Cvetka Lamut (526) in Mirjana Kordič (538) sta se borili, vendar sta bili za zmago malenkost prekratki. Tekma sicer ni odločala o končnem razpletu na lestvici, Belokranjke pa so z zmago potrdile končno 4. mesto v 1.B ligi zahod, zato lahko v prihodnje pričakujemo še višje zastavljene cilje.

Tekma v moški konkurenci med Belo krajino in Adrio iz Kopra je že na papirju obetala odlično vzdušje in visoke rezultate, saj sta se obe ekipi borili za končno 2. mesto na lestvici. Začetek tekme je bil precej izenačen, saj so si tekmovalci ekipni točki razdelili. Gregor Skalicky (564) je svojega nasprotnika suvereno premagal, na sosednjih stezah pa je Martin Sevnšek (564) prav tako naletel na odlično razpoloženega nasprotnika, ki je podrl 619 kegljev in tako odnesel edino točko k ekipi Adrie. Sašo Ljubenko (578) in Luka Žafran (563) sta nato s težko in zanimivo borbo priborila naslednji dve ekipni točki za Belokranjce, dokončno pa sta odpor Koprčanov v zadnjih 60 lučajih strla Robert Magdič (592) in Dejan Vereš (575). Belokranjci so se zasluženo veselili osvojenega 2. mesta v 1.B slovenski ligi zahod.

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj