Na vsebino

Nekoč že skoraj obupal, zdaj polni mreže

Foto: NK Bravo
Foto: NK Bravo

Potem ko so v prvih 11. krogih Prve lige nogometaši Brava skupaj dosegli le osem golov, so v 12. na mestnem dvoboju napolnili mrežo Olimpije in vodilno ekipo ugnali s 6:1. Prvo ime tekme je bil Martin Kramarič, ki je zablestel s hat-trickom. Belokranjec je v tej sezoni Prve lige trenutno pri šestih zadetkih in dveh asistencah. Doslej sezone v Prvi ligi še nikoli ni končal z več kot petimi zadetki.

24-letni krilni igralec je eden najbolj izkušenih članov ljubljanske zasedbe. V Bravu je tretjo sezono in nosi kapetanski trak. Če se bo zanj odvijala v dosedanjem ritmu, verjetno tudi zadnjo. Kramarič je po letih, ki jih je kot velik in nikoli razvit talent preživel v Mariboru, končno našel stabilnost in pot, ki ga pelje po krivulji napredka navzgor. Podkrepljen z grenkimi izkušnjami iz Maribora noče napovedovati nič velikega, izraža le upanje, da bo njegova kariera v prihajajočem letu stopila na višjo stopnico.

"Vesel sem zmage in hat-tricka. Mislim, da smo nagrajeni za delo, ki ga opravljamo. Pa tudi 'not' nam je šlo tokrat res vse. Verjeli smo, da se nam bo enkrat odprlo in naneslo je, da se je to zgodilo proti vodilni in tudi najboljši ekipi lige Olimpiji. Mislim, da sem sam v dobri formi, končno me spremlja tudi statistika," je za spletni portal Nogomania dejal Kramarič. Slednji je v Prvi ligi doslej odigral 175 tekem in dosegel 25 golov. Pred Bravom je nosil dres Krke, Krškega in Maribora.

Dinamike v igri Kramariču nikoli ni manjkalo, bolj problematično je za igralca na njegovem položaju pomanjkanje golov. To se je sedaj očitno spremenilo. "Mislim, da je to posledica, da sem bolj izkušen in zrel. Zdaj vem, da štejejo goli in ne zgolj lepe poteze. Verjamem, da to lahko postane najboljša sezona v moji karieri. Prizadevam si, delam, upam, da se mi bo povrnilo," je dejal za Nogomanio.

V Mariboru ni dobil prave priložnosti

Martin Kramarič je pri šestnajstih iz novomeške Krke, za katero je takrat že odigral 16 tekem v prvi ligi, prišel v Maribor. Prvo priložnost mu je ponudil trener Adnan Zildžović. Vijoličasti so ga vzeli v svojo mladinsko ekipo in ga nato držali vse do leta 2020, ko je spoznal, da nima več smisla čakati. Njegov razvoj je kljub temu, da je igral v skupinskem delu lige prvakov in podal za gol ob remiju s Spartakom iz Moskve, zastal.

"Ne obžalujem, da sem šel v Maribor. Obžalujem le, da nisem že prej odšel. Želel sem si le igrati. Težko je, če ne igraš. Posebej, ker sem recimo odigral tri tekme v ligi prvakov, po tisti proti Liverpoolu pa sem kot edini obsedel na tribuni. Nisem vedel, zakaj," priznava Kramarič, ki meni, da če takrat ne bi odšel iz Maribora, bi verjetno že nehal igrati nogomet. V nogometu namreč uživa, željan je igre in ker ni dobil priložnosti, se je to poznalo tudi po psihološki plati. V Mariboru se takrat na mlade igralce niso preveč ozirali, predvsem pa z njimi niso imeli potrpljenja.

"Ne zamerim Mariboru, niti Zlatku Zahoviću. Tisto je bil evropski Maribor, tako je tudi v tujini. Verjetno so želeli najbolje za klub, ne vem. Vem le, da sem končal na tribuni."

Mir in stabilnost je našel v dresu Brava. "To je bila najtežja odločitev v moji karieri. Vesel sem, da je bila pravilna. Zadel sem v polno. Moral sem igrati, da sem spet dobil veselje do igre, ki sem ga v Mariboru izgubil. Iz tega zdaj izhajam. Upam, da me v karieri čakajo novi izzivi, čas pa bo pokazal, kakšni bodo," je še povedal v pogovoru za Nogomanio.

Vir: Nogomania, foto: NK Bravo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj