Na vsebino

»Naj športni vrtec«

Otroški vrtec Metlika ponovno osvojil laskav naziv »Naj športni vrtec«

Zavod za šport RS Planica že več let zapored razpisuje nagradni natečaj za najbolj športni vrtec, najbolj športno osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ter srednjo šolo, in sicer z namenom promocije in popularizacije interesnih programov športa otrok in mladine.

Javna razglasitev dosežkov in podelitev nagrad je bila včeraj v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Prireditve sta se iz našega vrtca udeležili ravnateljica Marijanca Kolar in koordinatorica športnih dejavnosti v šolskem letu 2014/2015 Saša Štubljar.

Vsi vrtci in šole, ki so sodelovali na natečaju so morali poslati izpolnjen ocenjevalni obrazec z vsemi ustreznimi dokazili in prilogami. V našem vrtcu smo izvedli številne pohode, Tek podnebne solidarnosti, jesenski in spomladanski kros na igrišču vrtca, Lumpov ter Urbančkov tek. Starejši otroci so se lahko udeležili tečaja smučanja in rolanja. Otroci so veliko kolesarili na kolesarski stezi, se razgibavali na igrišču in v telovadnici. Meseca marca smo organizirali Mini olimpijado, na kateri so sodelovali otroci iz petih belokranjskih vrtcev. Vse skupine otrok v starosti od 2-6 let so sodelovale v gibalno-športnem programu »Mali sonček«.

Številne dejavnosti smo izvajali z namenom obogatitve kurikularnega programa na področju gibanja s sodobnimi gibalno/športnimi vsebinami. Pri vseh aktivnostih je bil poudarek na igri in vadbi, ki je bila prijetna in prilagojena otrokom različnih starosti. Pri izpeljavi posameznih dogodkov so nam pomagali tudi člani Športnega društva Metlika.

Ponosno sporočamo, da smo za številne izvedene dejavnosti v šolskem letu 2014/15 prejeli, na natečaju Najbolj športni vrtec Slovenije, ZLATO PRIZNANJE.

Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj