Na vsebino

Na Kekovem seznamu stari znanci

Jure Balkovec je standarni član Kekove izbrane vrste. Foto: Domen Jančič/m24.si
Jure Balkovec je standarni član Kekove izbrane vrste. Foto: Domen Jančič/m24.si

Slovensko nogometno reprezentanco 24. in 27. septembra čakata še zadnji tekmi v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka se bodo najprej merili v Ljubljani z Norveško, nato pa bodo gostovali na Švedskem. Selektor Kek je za omenjena obračuna na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katerem ni presenečenj. Na njem sta znova tudi branilec Jure Balkovec (Alanyaspor) in vezist Jasmin Kurtić (Paok). Slednji je sicer en rumeni karton oddaljen od prepovedi igranja, kar bi lahko Kekovo četo občutno prizadelo za odločilno tekmo v Stockholmu. Na meji počitka zaradi rumenih kartonov je poleg Kurtića namreč še pet reprezentantov.

“Cilj je ostati v dobri družbi te skupine. Dve dobri tekmi ob koncu junijskega cikla sta nas ohranila v tem boju. Se pa zavedamo izziva Norveške in Švedske,” je na novinarski konferenci povedal Kek in dodal, da ga za zdaj skrbi le poškodba vratarja in kapetana Jana Oblaka. “Bomo videli, kako se bo to razvijalo, ampak prepričan sem, da bo tudi on na razpolago,” je dodal.

Slovenija je po štirih krogih v skupini B4 na zadnjem mestu. Doslej je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Slovenija se je z Norveško nazadnje merila junija in v Oslu igrala 0:0, sicer pa je pred tem z njo na devetih tekmah iztržila eno zmago, dva remija in šest porazov. S Švedi so Slovenci prav tako junija v Ljubljani izgubili z 0:2, pred tem pa na dveh prijateljskih tekmah izgubili z 0:1 in igrali 0:0.

Švedska je od reprezentanc v skupini najvišje uvrščena na lestvici Mednarodne nogometne zveze, in sicer je 20., Norveška je 36., Slovenija pa 65.

Seznam igralcev za Norveško in Švedsko:

  • vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Igor Vekić (Pacos de Ferreira);
  • branilci: Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Angers), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Žan Karničnik (Ludogorec), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking);
  • vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Domen Črnigoj (Venezia), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Sturm);
  • napadalci: Benjamin Verbič (Panathinaikos), Andraž Šporar (Panathinaikos), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Žan Celar (Lugano).

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj