Na vsebino

Mladinke na svetovnem prvenstvu pokazale ekipni duh in bojevito naravo

Vita Prijanovič v sredini
Vita Prijanovič v sredini

V Turčiji so s svojimi nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu s kvalifikacijami pričele tudi mladinke, med katerimi je Slovenija imela tri predstavnice. Za vsa tri dekleta je bila to prva velika tekma v mladinski kategoriji, saj so z letošnjim letom prestopile iz mlajše kategorije v mladinsko kategorijo.

Najbolje se je v mnogoboju odrezala Vita Prijanovič, ki je s skupno 43,632 točkami zasedla 71. mesto. Najboljšo mesto je zasedla na gredi, kjer je z oceno 10,833 osvojila 54. mesto. »S tekmo sem zelo zadovoljna, glede na to, da je bila to moja prva večja tekma in je potekala nekoliko drugače kot pa tekme, na katere hodimo po navadi. Na tekmovanju sem zelo uživala in prepričana sem, da mi bo ostala v lepem spominu. Upam, da bom imela še kdaj možnost za udeležbo na tako velikem tekmovanju,« je dejala Vita po tekmovanju. Na preskoku je prejela 12,133 oceno, parterju 10,733 (88. mesto) in na dvovišinski bradlji 9,933 (78. mesto).

Vir: Gimnastična zveza Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj