Na vsebino

Matko: To me bo spremljalo do konca življenja

Aljoša Matko na stadionu Loka v Črnomlju. Foto: posnetek zaslona
Aljoša Matko na stadionu Loka v Črnomlju. Foto: posnetek zaslona

Aljoša Matko je s fantastičnim zaključkom sezone na zadnjih petih tekmah Prve lige zabil osem golov in znova opozoril na svoj razkošni talent. Krilni napadalec Celja je v spletni pogovorni oddaji Fuzbal! spregovoril tudi o prometni nesreči, ki mu je pred več kot dvema letoma, takrat še v dresu Maribora, spremenila življenje.

»To me bo spremljalo do konca življenja,« je v pogovoru za oddajo Fuzbal!, ki je potekal na stadionu Loka v domačem Črnomlju, kjer se je začela njegova pot, povedal Aljoša Matko. Slednji je zaradi tega ob prestopu v Celje zavračal vse prošnje za intervju, z izjemo izjav med in po tekmi. Kot pravi, je situacija ob nesreči prizadela tudi njegovo družino: "Predstavljajte si, kako je, ko mora mama brati laži o tebi," se spominja vseh, ki so ga blatili v medijih. Zadeva se zdaj bliža koncu tudi v pravnem smislu, je še povedal 23-letnik in dodal, da mu je dogodek spremenil kariero in življenje.

Aljoša Matko je nogometno pot začel pri domači Beli krajini. Igral je tudi za Krko in pozneje pot v mlajših selekcijah nadaljeval pri Mariboru. Posoja v Bravo je bila po njegovem mnenju najboljša v karieri. Po prejetem nazivu Vijol'čni bojevnik ga je pot vodila na Švedsko, kjer je igral za Hammarby. Po vrnitvi v domovino se je na presenečenje mnogih pridružil Olimpiji, danes pa je v Celju, kjer je znova ujel vrhunsko formo.

»Dobre igre sem kazal tudi prej, ampak nekako ni steklo. Manjkal mi je gol. Na zadnjih petih tekmah sem ujel res vrhunsko strelsko formo in ko dobiš samozavest je vse lažje. Tudi to, da sem dobil hčerko je bila mogoče neka dodatna motivacija,« je o svojih odličnih predstavah v knežjem mestu povedal novopečeni očka. Verjame, da lahko Celje tudi v Evropi pokaže dobre predstave, medtem ko ima klub v domačem prvenstvu v naslednji sezoni en sam cilj – osvojiti naslov državnega prvaka.

Matko je v daljšem pogovoru spregovoril tudi o sanjah vsakega nogometaša, da nekoč dobi poziv selektorja za nastop v članski reprezentanci Slovenije. »To so sanje vsakega mladega nogometaša. Upam, da bom enkrat bil tam, kdaj pa je odvisno tudi od mojih predstav na zelenici,« pravi Črnomaljec, ki je med drugim spregovoril tudi o svoji izkušnji na Švedskem in kasneje pri ljubljanski Olimpiji, ko so mu Viole v Mariboru pripripravile vse prej kot prijazen sprejem.

Celoten pogovor si lahko pogledate TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj