Na vsebino

Lovro Štubljar opozarja nase

Foto: FC Empoli
Foto: FC Empoli

Za Lovra Štubljarja, ki je lansko poletje iz Domžal prestopil k italijanskemu prvoligašu Empoli, se zgodba na Apeninskem polotoku ni začela ravno spodbudno, a stvari se za 18-letnega Metličana očitno obračajo v pravo smer. Nadarjeni mladi vratar je kmalu po prihodu v Empoli staknil poškodbo in bil z zelenic odsoten vse do začetka lanskega decembra. V jesenskem delu sezone 2022/23 je tako bolj kot ne posedal na klopi za rezerve, a so se v zadnjih mesecih stvari spremenile na boljše. Januarja je proti Veroni odigral svojo prvo tekmo v Primaveri, nato sicer izpustil obračun s Ceseno, a se vrnil že v naslednjem krogu proti Napoliju. Od takrat pa ni več zapustil vrat mladinske ekipe Empolija.

Osem tekem, štirikrat brez prejetega gola

Štubljar je v Primaveri v tej sezoni odigral osem tekem, na katerih je prejel prav toliko golov, ob tem pa kar štirikrat ohranil mrežo nedotaknjeno. To mu je uspelo tudi v preteklem krogu, ko je Empoli doma premagal Udinese z 1:0. Mladi Metličan, ki je svojo nogometno pot pričel pri NK Kolpa, je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in tako prispeval pomemben delež k slavju proti tekmecu, ki ga vodi slovenski strokovnjak Jani Šturm.

Še pred tem pa je prvič v dresu Empolija odpotoval na tekmo tudi s člansko ekipo. Klub iz Toskane, v katerem igra tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, je gostoval v Monzi in izgubil z 1:2, Štubljar pa je tekmo pospremil s klopi za rezervne igralce.

Nekdanji član novomeške Krke in Domžal se torej zaenkrat ne more pritoževati nad razvojem svoje mlade kariere na Apeninskem polotoku.

Vir: Planet nogomet
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj