Na vsebino

Loti Čufer je evropska prvakinja

Minuli konec tedna je v Franciji potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v ju-jitsu, na katerem je nastopilo več kot 800 tekmovalcev iz 27 držav. Slovenske barve je zastopala Belokranjka Loti Čufer, ki se je borila v kategorij mladink do 57 kilogramov.

Na pot smo se iz Črnomlja odpravili v petek zjutraj. Dveurni let iz Ljubljane v Pariz je minil brez zapletov. Organizatorji so nas pričakali z avtobusom in nas odpeljali do dvorane. Velika telovadnica, ki je bila zgrajena izključno za judo, je videti nova in brezhibna. Za naše tekmovanje so postavili šest borilnih površin.

Za vse tekmovalce, ki so nastopili v nedeljo, je bila sobota namenjena tehtanju. Ker se je pričelo šele ob 16.00, smo dopoldne porabili za sproščanje ter pravilno hidracijo. Po uspešno izvedenem preverjanju teže pa je sledila težko pričakovana večerja ter študija žreba.

V kategoriji mladink do 57 kilogramov je nastopilo 12 tekmovalk iz 10 držav. Prvi krog je bila Loti prosta, nato pa se je srečala z Italijanko. V začetku je suvereno povedla, vendar se ji je Italijanka začela postopoma približevati. Loti ni dovolila preobrata in borbo taktično odpeljala do konca. Nato se je za vstop v finale pomerila z domačinko, aktualno evropsko prvakinjo. V izredno napeti in hitri borbi jo je Loti premagala na full ippon in se uvrstila v veliki finale. Do le-tega je bilo treba počakati napetih pet ur. V finalu se je pomerila z aktualno svetovno prvakinjo z Nizozemske. Po izmenjevanju vodstva, sodniških napakah in izredni predstavi obeh tekmovalk se je končne zmage veselila Loti Čufer in tako postala evropska prvakinja.

Posebna zahvala gre sponzorjem, ki nam stojijo ob strani in nam omogočajo udejstvovanje v tujini. To so: Akrapovič d.o.o., EMV Vrščaj, Šenica – sen, Avto hiša Vrtin, MotoVV Šola vožnje Vladimir Vladič, REBA, frizerski salon Ines, Dudes vs. Gravity ter Občina Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj