Na vsebino

Kramarič potopil Muro, Matko pa Maribor

Aljoša Matko je bil junak štajerskega derbija. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je bil junak štajerskega derbija. Foto: NK Celje

Nogometaši Brava so v 33. krogu Prve lige Telemach z zadetkom Martina Kramariča v izdihljajih tekme prišli do zgodovinske prve zmage proti Muri na Fazaneriji (1:0).

Mura je v dvoboju z Bravom nujno potrebovala točke v lovu na uvrstitev v Evropo, a na koncu po zaslugi 25-letnega Belokranjca ostala praznih rok. V sicer bolj kot ne zaspanem obračunu, je odločitev padla v 94. minuti, ko je Kramarič izkoristil podajo Kavčiča in z volejem premagal domačega vratarja. Za kapetana Ljubljančanov je bil to že 12. gol sezone. Glavni sodnik Mihael Antič sploh ni dovolil izvajanja sredine, saj se je tudi dodatni čas že iztekel.

Matko junak štajerskega derbija

Na derbiju 33. kroga Prve lige so nogometaši Celja v boju za drugo mesto premagali Maribor s 3:1 (1:0). Junak stečanja je bil nekdanji vijolični bojevnik Aljoša Matko, ki je zadel dvakrat.

Spretni Črnomaljec je svoj deveti gol sezone dosegel sredi naleta Mariborčanov v 65. minuti, ko se je po podaji v kazenski prostor otresel dveh branilcev ter nato matiral še gostujočega vratarja Bergsna. Končni izid je Matko postavil v sodnikovem dodatku, ko se je poigral z branilci Maribora in nato žogo od prečke poslal v mrežo. S tem je popeljal Celje na drugo mesto lestvice in postal najboljši strelec svojega moštva.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj