Na vsebino

Košarkarski turnir KP Lahinja

Včeraj smo v Krajinskem parku Lahinja izvedli prvi košarkarski turnir »Košarkarski turnir Krajinski park Lahinja«

Turnir se je odvil v okolici izvira Okno pod Malim Nerajcem. V čudoviti kulisi s sončnim vremenom se je na košarkarskem terenu med seboj pomirilo šest ekip. Tekme so bile odigrane v športnem ter "Fair play" duhu.

Z organizacijo prvega košarkarskega turnirja smo želeli širši javnosti pokazati, da v Krajinskem parku Lahinja poleg varovanja narave skrbimo tudi za kvalitetno druženje lokalnega prebivalstva. Z ureditvijo športnih igrišč za odbojko, košarko in mali nogomet, bomo pridobili izredno pomembno lokacijo za druženje ter športno udejstvovanje lokalnega prebivalstva in prebivalstva celotne občine Črnomelj.

Načrtujemo, da bo v obdobju največ treh let, kamnolom Mali Nerajec, ki je v neposredni bližini izvira Okno v celoti saniran in urejen. Tako bomo ponudbo Krajinskega parka še obogatili. Ko bo celotno področje sanirano bo primerno za razne športne, družabne dogodke. Prav tako pa bodo šole na sami lokaciji lahko izvajale športne ter naravoslovne dneve.

Na košarkarskem turnirju je sodelovalo 6 ekip; in sicer lokalni ponos »Nerajske Smrti«, njihovi mlajši kolegi »Nerajski Pionirji«. Iz Zapudja so prišli »Zapujski Tjulni » in »Zapujski Tjulni 2«, v dobronamernem vzdušju med ekipami obeh vasi ni primanjkovalo hudomušnih zbadljivk, ki seveda pritičejo lokalnemu derbiju. Na turnirju so sodelovali tudi nesporni favoriti »Dns vsi v Gušt« ter outsiderji, a najbolj simpatična ekipa turnirja »Kime Botepla«.

Turnir se je končal z zmago »Dns vsi v Gušt«, »Guštovci« so popolnoma upravičili vlogo glavnega favoriti, prvo mesto so osvojili suvereno in brez praske. Drugo mesto so osvojile »Nerajske Smrti«. »Smrtniki« še vedno znajo, v finalu so nudili izredno dober odpor »Guštovcem«. Tretje mesto pa so osvojili »Zapujski Tjulni 1«. »Tjulni« so v polfinalnem obračunu šele po podaljšku v izredno napetem dvoboju klonili proti »Smrtim«, vendar zaradi tega niso pokazali nikakršnega razočaranja. Četrto mesto je pripadlo »Zapujskim Tjulnom 2«, peti so bili »Kime Botepla«. Šesto mesto pa je pripadlo »Nerajskim Pionirjem«.

Ric Bela krajnina – upravljavec Krajinskega parka Lahinja se za izvedbo turnirja zahvaljuje sponzorjem:

Pangra Gradbeništvo in storitve d.o.o. Mali Nerajec,
Mirabilis d.o.o.,
Breza Plus, poslovne dejavnosti in promet, Črnomelj d.o.o. ,
Prevozi Roberttous Robert Babič s.p.,
Print1a, tisk, grafično oblikovanje in ostale storitve, Nejc Šuštarič s.p.
Rina trgovsko podjetje z mešanim blagom Dragatuš, d.o.o.

Posebna zahvala gre še vaščanom Malega Nerajca za požrtvovalno pomoč pri organizaciji turnirja. Lojzetu Puhku, ki je označil košarkarski teren, PGD Dragatuš, košarkarskemu klubu Črnomelj ter Ivi Panjan in Niki Kuzma za pomoč pri izvedbi turnirja.

Naslednje leto se na isti lokaciji vidmo še v večjem številu. Poleg košarke se bosta namreč izvedla tudi turnirja v odbojki ter malem nogometu.

Iz krajinskega parka Lahija vam pošiljamo športni pozdrav.

Vir: KP Lahinja
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj