Na vsebino

Rističev show za slavje Kolpe proti Grosuplju

V 4. krogu II. SKL je Kolpa na domačem parketu gostila ekipo Grosuplja. Po izjemni strelski predstavi Črta Rističa, ki je dosegel kar 48 točk, je Kolpa slavila z 98:91. S tem so Črnomaljci zasedli 5. mesto na lestvici.

Ekipa Grosuplja, ki je še lani nastopala v Ligi Telemach, je v Črnomelj prišla kot veliki favorit. Na čelu z Alešem Kuncem, ki je pred nekaj leti branil barve črnomaljskega kluba, so v prvem polčasu pokazali svojo kakovost in v tekmi z ogromno koši po dveh četrtinah vodili z 42:50.

V drugem polčasu so koši še naprej deževali z obeh strani, v ospredje pa so stopili Belokranjci. Celotna ekipa Kolpe je odlično metala iz igre in v obračunu zadela kar 18 trojk. Prednjačil je izkušeni Ristić, ki je bil na vročem črnomaljskem parketu neustavljiv. V nepozabni košarkarski predstavi je dosegel kar 48 točk, s čimer pa, zanimivo, ni presegel svojega osebnega rekorda. Ob osebnem in klubskem uspehu je Ristić povedal: »Vzdušje v ekipi je že skozi celotno sezono super. Trudimo se po najboljših močeh in gremo vsako tekmo na zmago. Motiva in želje nam ne manjka.« Na vprašanje novinarja o tem, kakšen je občutek, ko dobesedno ne moreš zgrešiti, je navdušeno dodal: »Super. Fenomenalno. Neverjetno. Takih norih tekem oziroma večerov ni prav veliko, zato je potrebno v njih še posebej uživati.«

Sam je na tekmi dosegel devet trojk in v zadnji minuti in pol zadel kar osem ključnih prostih metov. Grosuplje je bilo na kolenih, črnomaljskih košarakrski navdušenci pa so začeli s slavjem na tribunah. Brez dvoma bo Rističeva predstava vsakeu še dolgo ostala v spominu. Vsekakor pa je zmaga tudi odličen dosežek za Kolpo, ki je dosegla drugo prvenstveno zmago letos. Ob taktirki novega trenerja Petrova, ekipa igra hitro in privlačno košarko, veliko priložnosti pa dobivajo tudi domačini. Brez dvoma je tudi to razlog več, zakaj se na tribunah črnomaljske dvorane zbira vse več in več ljubiteljev košarke.

Kolpo v nadaljevanju sezone čaka težak razpored. V sredo v Črnomlju ponovno gostijo ekipo Grosuplja, tokrat v sklopu Pokala Spar. V soboto Črnomaljci odhajajo na gostovanje v Maribor.

Statistika tekme

Intervju Črta Rističa za kosarka.si

Vir: KK Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj