Na vsebino

Zmaga kegljačev, poraz kegljačic

Članice in člani Kegljaškega kluba Bela krajina so se z gostovanja pri Krki na kegljišču Portoval vrnili s polovičnim izkupičkom. Ženska ekipa je bila poražena z rezultatom 6:2, moška ekipa pa se je z identičnim izidom veselila zmage.

Ženski ekipi je na začetku kazalo dobro, saj sta Ana Ljubenko (564) in Mateja Kraljič (524) osvojili obe točki, nato pa puncam ni uspelo več držati ritma z domačinkami. Mira Stegne (494) in Cvetka Lamut (520) sta svoji točki oddali, nato pa sta na stezo stopili še Nensi Romšek (540) in Jožica Birkelbach (504), ki nista uspeli pokazati svoje prave igre. Krkašice so bile boljše s 6:2.

Moška ekipa je proti Novomeščanom do konca igrala zanimivo in napeto tekmo, ki je postregla z nekaj enakovrednimi boji. V prvem bloku tekmovalcev se je z osvojeno ekipno točko izkazal Gregor Skalicky (558), v drugem bloku pa Luka Žafran (565). Martinu Sevnšku (521) in Dejanu Veresu (550) je na koncu zmanjkalo nekaj sreče za zmago. V tretjem bloku sta na stezo stopila Robi Magdič (551) in Stanko Starešinič (613), ki sta Belo krajino popeljala do suverene zmage 6:2.

V naslednjem krogu državne lige bodo dekleta v Kanižarici gostila ekipo KK Gorica, fantje pa prav tako na domačem kegljišču ekipo KK Hidro.

Vir: KK Bela krajina, foto: KD Krka Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj