Na vsebino

Jurij Kure na svetovnem prvenstvu v Puli

Med 12. in 16. oktobrom je v Puli potekalo svetovno namiznoteniško prvenstvo za igralce s Parkinsonovo boleznijo. Tekmovalci so nastopali v treh jakostnih skupinah. V prvi skupini so se pomerili tekmovalci z najmanjšo, v drugi s srednjo in v tretji skupini tisti z najmočnejšo intenziteto Parkinsonove bolezni.

Kot član Slovenske reprezentance je Jurij Kure v posamični konkurenci sprva nastopil v predskupini, kjer se je pomeril z Angležem Chanom (0:3), Portugalcem Cardadeirom (0:3) in Nemcem Rokitto (0:3) in ob treh porazih zasedel 4. mesto. V tolažilni skupini, kamor so se uvrstili 3. in 4. iz predskupin, se je v 1. krogu pomeril s Švedom Svedborgom in zmagal s 3:2. V naslednjem krogu je Kure naletel na Nemca Toetza, ki je bil boljši s 3:0. Tako je osvojil 5. do 8. mesto v tolažilni skupini.

V konkurenci dvojic je Jurij Kure nastopal z Brazilcem Rubeirom Morandom. V prvi jakostni skupini sta zasedla odlično 2. mesto v predskupini in se uvrstila v finalno skupino. Tam sta se pomerila z nemško dvojico Hase – Teppe, ki je bila boljša z rezultatom 3:0, slovensko-brazilska naveza pa je tako osvojila 5. do 8. mesto in za las zgrešila medaljo. Reprezentanca Slovenije je skupno osvojila pet medalj.

Vir: NTK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj