Na vsebino

Jure Balkovec: Čaka nas nekaj izjemnega

Slovenska nogometna reprezentanca, v kateri sta tudi Jasmin Kurtić in Jure Balkovec, je po pripravljalni tekmi z Bolgarijo in prosti nedelji, danes na Brdu pri Kranju še zadnjič na domačih tleh opravila trening pred odhodom v Nemčijo za evropsko prvenstvo.

"Prost dan sem izkoristil za čas z družino. Sedaj smo dobili še tisto psihično energijo, da lahko gremo na polno v Nemčijo," je pred ponedeljkovim treningom dejal Jure Balkovec, ki komaj čaka, da se vse skupaj prične.

"Vemo, da gremo na veliko tekmovanje. Čaka nas nekaj izjemnega, za vse nas bo to prvič. Čutiti je tudi nekaj pozitivne treme, verjamem pa, da se bomo šele v Nemčiji zavedali vsega tega. Upam, da bomo to znali obrniti v svojo korist in da bo vsak od nas dal še tisti kanček več od sebe," je še povedal 29-letni Belokranjec, ki je svoje soigralce pred odhodom v Nemčijo presenetil z lepo gesto. Podaril jim je namreč posebne ščitnike. Vsak ima svojo številko, slovensko zastavo ter datume in imena tekmecev v skupinskem delu evropskega prvenstva. Zagotovo lep spomin na nov mejnik slovenskega reprezentančnega nogometa.

Po informacijah iz slovenskega tabora bo celotna reprezentanca 26 igralcev na Kekovem zadnjem seznamu popoldne poletela v Nemčijo. Jutri bo na sporedu uradna predstavitev v reprezentančni bazi v Wuppertalu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj