Na vsebino

Jasmin Kurtić že dalj časa na stranskem tiru

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

Jasmin Kurtić je v dresu Paoka v sezoni 2021/22 doživel pravi nogometni preporod in bil s 15 zadetki celo tretji strelec grške lige. Toda 34-letni Kanižaričan v tej sezoni preživlja neprimerno slabše trenutke. Potem ko je v uvodnem delu sezone odigral 12 tekem in zabil tri gole, je zaradi poškodbe z nogometnih zelenic odsoten že od jeseni.

Svojo zadnjo tekmo v grškem prvenstvu je odigral 30. oktobra lani. Štirinajst dni kasneje je bil na tekmi proti Volosu še zadnjič na klopi za rezerve, nato ga ni bilo več v kadru črnobelih iz Soluna. Izvrstnega vezista namreč že nekaj časa pestijo težave s kolenom, za katere so zdravniki sprva trdili, da niso hujše narave. Iz Paoka so novembra lani sporočili, da bo počival le dober mesec dni, a je Kurtić štiri mesece pozneje še vedno na stranskem tiru. Koleno je menda še vedno v slabem stanju, nekateri mediji napovedujejo, da v tej sezoni zagotovo ne bo več igral, pojavljajo se celo namigovanja o koncu kariere.

Poškodba Kurtića pomeni tudi nove skrbi za selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka. Konec marca slovenska nogometna reprezentanca namreč vstopa v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Kurtić je s kar 83 odigranimi tekmami rekorder v zdajšnji reprezentanci in je v enajsterici Slovenije v očeh selektorjev že nekaj let nezamenljiv člen. A bo uvodni kvalifikacijski ciklus proti Kazahstanu in San Marinu kot vse kaže minil brez pomoči prekaljenega nogometnega reprezentanta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj