Na vsebino

Jasmin Kurtić že dalj časa na stranskem tiru

Foto: @PAOKFOOTBALL
Foto: @PAOKFOOTBALL

Jasmin Kurtić je v dresu Paoka v sezoni 2021/22 doživel pravi nogometni preporod in bil s 15 zadetki celo tretji strelec grške lige. Toda 34-letni Kanižaričan v tej sezoni preživlja neprimerno slabše trenutke. Potem ko je v uvodnem delu sezone odigral 12 tekem in zabil tri gole, je zaradi poškodbe z nogometnih zelenic odsoten že od jeseni.

Svojo zadnjo tekmo v grškem prvenstvu je odigral 30. oktobra lani. Štirinajst dni kasneje je bil na tekmi proti Volosu še zadnjič na klopi za rezerve, nato ga ni bilo več v kadru črnobelih iz Soluna. Izvrstnega vezista namreč že nekaj časa pestijo težave s kolenom, za katere so zdravniki sprva trdili, da niso hujše narave. Iz Paoka so novembra lani sporočili, da bo počival le dober mesec dni, a je Kurtić štiri mesece pozneje še vedno na stranskem tiru. Koleno je menda še vedno v slabem stanju, nekateri mediji napovedujejo, da v tej sezoni zagotovo ne bo več igral, pojavljajo se celo namigovanja o koncu kariere.

Poškodba Kurtića pomeni tudi nove skrbi za selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka. Konec marca slovenska nogometna reprezentanca namreč vstopa v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Kurtić je s kar 83 odigranimi tekmami rekorder v zdajšnji reprezentanci in je v enajsterici Slovenije v očeh selektorjev že nekaj let nezamenljiv člen. A bo uvodni kvalifikacijski ciklus proti Kazahstanu in San Marinu kot vse kaže minil brez pomoči prekaljenega nogometnega reprezentanta.

Avtor: M.N.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj