Na vsebino

Januarski pohod mladih planincev PD Črnomelj na Mirno goro

Kljub pomanjkanju snega smo v petek, 13. januarja, po dolgem času organizirali zimski pohod za otroke na Mirno goro. V spremstvu vodnikov Sandija, Mateja in Janeza smo tudi tokrat izpeljali nočni pohod s svetilkami, kar je bilo za otroke kot vedno nekaj posebnega. V dobrih dveh urah je vseh 35 udeležencev, učencev OŠ Loka Črnomelj, zmoglo strmo in blatno pot od Blatnika do planinskega doma, v katerem smo prespali.

Po prihodu v dom smo se okrepčali s čajem, nato pa večerjali ričet in okusne palačinke, ki sta jih pripravili oskrbnica Jožica in kuharica Tončka. Odlično je bilo. Sledilo je druženje v sobah in na peči, igranje družabnih iger. Zaradi utrujenosti so otroci kmalu zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili v upanju, da nas bo sneg ponoči razveselil z belo pokrajino, vsaj taka je bila napoved, a žal je bilo vreme za eno stopinjo pretoplo. Tako smo se zadovoljili s posameznimi krpami snega za kepanje.

Po obilnem samopostrežnem zajtrku so otroci vpisali vtise in podatke o pohodu v dnevnike mladega planinca. Povzpeli so se na stolp in si ogledali okolico in Črnomelj v megli. Na vrhu Mirne gore so se vpisali v knjigo obiskovalcev.

Zanimivost je, da so na pohodu oziroma nočevanju številčno prevladovala dekleta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj