Na vsebino

Črnomaljski planinci na Lubniku

V nedeljo, 23. marca, smo se planinci Planinskega društva (PD) Črnomelj povzpeli na Lubnik, 1025 metrov visok razgledni vrh nad Škofjo Loko. V zgodnji nedeljski uri (menjava ure) se nas je trideset planincev, od tega deset mladih članov, z avtobusom odpeljalo v Škofjo Loko. Tam nas je pričakal vodnik PD Škofja Loka, Slavko.

Z njim smo podaljšali vožnjo do Praprotnega. Sledilo je opremljanje, kakšen prigrizek, nekaj pozdravnih besed in opis poti. Malo pred deveto uro smo že korakali po asfaltni cesti proti vasi Praprotno in naprej do vasi Sv. Tomaž. Sicer malo hladnejše jutro, a nas je pot do Sv. Tomaža kar prijetno ogrela. Na sedelcu nad vasjo so se nam zaradi meglic in nizke oblačnosti za trenutek odprli razgledi na Ratitovec, Stari vrh, a Grintovci in Storžič pa so bili v oblakih. Prav tako je meglica občasno zakrila naš cilj. Po krajšem počitku smo nadaljevali mimo osamljenih kmetij. Do vrha pa je bila pot strma, zahtevnejša. Po prihodu do prijazno tople koče smo imeli daljši počitek za okrepčilo. Sledil je sestop po grebenski poti in čez Vincarje po Škofjeloški planinski poti v Škofjo Loko. Na trenutke je izza oblakov pokukalo tudi sonce.

Zahvala vsem udeležencem, še posebej pohvala otrokom, ki so brez težav opravili skupno več kot 1300 višinskih metrov v štirih urah in pol. Na avtobusni postaji nas je čakal šofer avtobusa, kateri nas je varno pripeljal nazaj v Črnomelj. Lepo preživet dan z dobro družbo.

Vabljeni na izlete PD Črnomelj.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj