Na vsebino

Črnomaljski planinci na 1289 m visokem Goteniškem Snežniku

Jesenske barve privlačijo ljubitelje narave, da se odpravijo v sredogorje kjer so po večini mešani gozdovi. Tako smo se v nedeljo planinci odpravili na Goteniški Snežnik. Uživali smo v lepoti Kočevskih gozdov in lepih razgledih po dolini. Do vasice Gotenica smo se pripeljali z avtobusom, se opremili in po gozdni poti odpravili proti vrhu. Pot se v začetku rahlo vzpenja kasneje pa strmo dviga proti Kamnitemu zidu, na mestih je izpostavljena zato je bilo potrebno veliko previdnosti. Po uri in pol hoje smo dosegli vrh kamnitega zida s katerega se odpre lep razgled po dolini in okoliških vrhovih. Po kratki pavzi smo nadaljevali vzpon proti vrhu Snežnika in ga po treh urah hoje tudi osvojili.

Na vrhu smo si privoščili daljšo pavzo in malico. Uživali smo v lepih razgledih po neskončnih kočevskih gozdovih. Z vrha smo sestopili v Kočevsko reko, kjer nas je čakal avtobus. Zadovoljni z lepo izkoriščeno jesensko nedeljo smo se odpeljali proti domu.

Bila je lepa skupina starejših, mladine in otrok, katere bi posebej pohvalil, saj so se celo pot zabavali in peli. Posebej pa je zvenela Kekčeva planinska pesem.

Hvala vsem udeležencem za lepo preživet dan.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj