Na vsebino

"Črnomaljski" Omič uspešen na Kanarskih otokih

Ker se božično novoletni prazniki nezadržno približujejo, so s tekmovanjem pohiteli tudi v španskem državnem prvenstvu, kjer je med torkom in sredo v 12. krogu nastopilo vseh šest slovenskih predstavnikov. Med njimi zmage ni uspelo vknjižiti le Mirzi Begiću, ki mu ni uspelo presenetiti Barcelone.
Zato pa so bili toliko bolj uspešni ostali slovenski legionarji. Luka Dončić je z Realom v gosteh ugnal ekipo Rio Natura Monbus (63:79), Alen Omić je z Gran Canario doma premagal Unicajo (98:65), Jaka Blažič je z Laboral Kutxo v gosteh odpravil Retabet.es GBC (83:91), Boštjan Nachbar in Uroš Slokar pa sta v Sevilli premagala Tenerife (81:76).
Med slovenskimi košarkarji sta najboljši predstavi uprizorila reprezentančna soigralca Blažič in Omić, ki sta si poleg zmage razdelila tudi indeks s koeficientom 10. Jaka je v 18 minutah igre dosegel 11 točk (za dve 3/3), podajo in dve pridobljeni žogi, Alen pa je v treh minutah več zbral 10 točk (za dve 5/6), tri skoke in tri podaje.

Več s klikom na vir spodaj.

Vir: Slovenska košarka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj