Na vsebino

Belokranjci na dobrodelnem teku na Mirni

Trim steza Mirna-Gorenja je danes gostila dobrodelno tekaško prireditev, ki jo že 10. leto zapovrstjo pripravljajo mirnski prostovoljci, združeni pod okriljem DŠKT Partizan Mirna.

Na jubilejnem teku pomagajo mladim domačim športnikom, in sicer smučarskim skakalcem. Zbrane prispevke bodo namenili za nakup klubske opreme za perspektivne skakalce, ki trenirajo v SD Zabrdje.

V preteklosti so člani SD Zabrdje že posegli po svetovnem vrhu (Damjan in Maja Vtič, Eva Bastardi (prej Logar)), njihovemu zgledu sledijo novi športniki.

Tudi letos je bil tek vključen v niz tekaških prireditev Teki Dolenjske 2022 za pokal Vzajemne, udeležili pa so se ga tudi belokranjski tekači.

Več kot odlično se je odrezala Maja Slak Hrnjak, ki je bila najhitrejša med dekleti s časom 26:57, seveda je absolutni zmagi dodala tudi prvo mesto v svoji kategoriji.

Marjan Benc je bil v absolutni razvrstitvi na 10. mestu, v svoji kategoriji je bil drugi, Matjaž Pintarič je v absolutni razvrstitvi zasedel 17. mesto, v svoji kategoriji je bil šesti, Ivan Božičevič pa je zasedel absolutno 33. mesto, v svoji starostni kategoriji je bil enajsti.

Čestitke vsem!

Razultati absolutno: TUKAJ.

Rezultati po kategorijah: TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj