Na vsebino

Bela krajina nadigrala Moravče

Nogometaši Bele krajine so se v 10. in hkrati zadnjem krogu Regionalne ljubljanske lige pred domačimi navijači v jesenskem delu prvenstva, pred približno 100 gledalci, pomerili z zadnje uvrščenim moštvom Termit iz Moravč in zanesljivo zmagali s 5:2.

Belo modri so vajeti igre prevzeli že takoj na začetku tekme in po podaji s kota je Denis Dedić že v 4. minuti domače moštvo popeljal v vodstvo z 1:0. Igrala se je 11. minuta, ko je Bela krajina izvajala prosti strel z razdalje 20-ih metrov od gostujočih vrat in odbito žogo je Matic Mrvič pospremil v gol ter povišal na 2:0.

V naslednjih minutah se je opazil padec v igri domačih, zaradi česar so gostje prevzeli žogo v svoje noge in nizali polpriložnosti. V 20. minuti so po predložku z leve strani tudi znižali na 2:1., ko je z glavo zadel Jure Vesel. Termit je zatem dobil še večji zagon in povečal pritisk, ki je v 33. minuti rezultiral v enajstmetrovki, ki je izvajal gostujoči igralec Lovro Capuder Pogačar. Domači vratar Sašo Kocen je z izjemno »parado« v levi del vrat obranil močan strel in tako obdržal vodstvo belo modrih. Domači trener Saša Fartek je nato od svojih varovancev zahteval bolj agresivno in odločno igro, kar se je tudi zgodilo. V enem od sledečih napadov je Bela krajina po strelu od daleč ogrozila nasprotnika in po obrambi gostujočega vratarja ter odbitka, je Matej Trščinar v 39. minuti popeljal črnomaljsko moštvo do vodstva 3:1. Rezultat se do konca polčasa ni spremenil.

Drugi polčas so domači spet prevzeli pobudo na igrišču in v 60. minuti je rezervist Klemen Mihelič po predložka z desne strani z lepim udarcem z glavo povišal na 4:1. Gostje se niso hoteli predati in zato tudi nanizali nekaj polpriložnosti. Tekla je 73. minuta, ko je moštvo iz Moravč ustvarilo hiter napad preko desne strani in z lepim »lob« udarcem Miha Lešnjaka znižalo rezultat na 4:2. Vse dvome o zmagovalcu je v 75. minuti, preko odlično izvedenega prostega strela z razdalje okrog 20 metrov, razblinil Denis Dedić, ki je dosegel čudovit zadetek in postavil končnih 5:2. Dedić skupaj dosegel že devet zadetkov v ligi in se tako prebil na drugo mesto lestvice najboljših strelcev.

Po odigranem 10. krogu imajo Kočevje, Trebnje in Bela krajina na prvih treh mestih lestvice lepo prednost pred ostalimi moštvi, kar pomeni, da se obeta hud troboj za osvojitev prvega mesta in s tem napredovanje v 3. SNL.

Vir: NŠ Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj