Na vsebino

Pozdraf iz dijaspore - Lavra Butaja

Long time no pozdraf iz dijaspore. Nespomnm se al sm jo v preteklosti hvalla al vredjala al tokrat jo bom pohvalla. Splet okoliščin me je na nedeljo popoldan prpelau v bolnco. Naj že v štartu povem, da ni blo nč urgentnega i me je blo zarad tega baš strah it v bolnco. Al tam prijetno presenečenje, na vhodu ful prijazna ženska na sprejemu, ki ti ob tem ko jo vprašš sz cmokom v grlu, da če je to res ok, da greš zdej gor čepraf ni nč urgentnega z nasmehom odgovori, da itak. Gor sm pršla na vrsto v 5 minutah. Mogoče celo 4!!! I pred mano je bla že ena ženska i ko sm šla iz ordinacije so bli še novi 3. I to vse tekoče gre, brez čakanja. Ja sm bla šokirana. Pa fsi so prijazni, nihče te ne napizdi kaj delaš zdej na nedeljo pr zdravniku. I takoj ti svetujejo kk naprej. Kolk sm razumela tud opravijo takoj osnovne krvne preiskave, rentgene i tralala. Mislim ja sm bla v šoku. Vrjetno bom tudi v šoku čez en mesec ko pride račun ampak baje da to zavarovalnice krije. Vsaj tak mi je odgovoru na NEDELJO POPOLDAN agent pr kermu sm sklenila zavarovanje. Mislim ja take odzivnosti i prijaznosti nism navajena i sm jim vsem rekla da so res prijazni.

Torej tukaj v dijaspori majo foro, da ob danih, ko tvoj zdravnik ni na voljo, je na voljo drugi zdravnik, ki sprejema vse nenujne primere. Zraven pa poteka urgenca nemoteno za nujne primere. Kar se meni zdi odličen koncept, ni nepotrebnega čakanja po 6 ur. Spomnm se lani je meu očim nekaj s srcem. Po šihtu, znači okrog pol petih, sred aftoceste ga je stisnlo, ni mogu več dalje i se je fstavu na odstavnem pasu, pršu je rešilec po njega i ob pol treh vjutro je zaključu na urgenci v Ljubljani kjer so mu rekli, da gre vrjetno za pokoronski zaplet. Človek božji, kaj se za to plačuje zdrafstvo? I pol reče meni tukaj v dijaspori doktor naj ga jutri pokličm i mi bo zrihtau termin pri specialistu čez 2-3 dana. Vglavnem, da, šokirana sm, da grejo stvari lahk tak hitro, da sm v roku ene ure pršla peš do bolnce, na vrsto, uredila vse i pršla nazej damuh. I pol ti ni škoda plačat malo več pa maš to dejansko fse urejeno. V Zloveniji pa plačuješ osnovno i pol še neke pakete, če češ sploh prit na vrsto predn ni prepozno. Smo se zadnjič pohecale s sošolko iz faksa, ki jo nekaj sluh heca. Smo pršle do zaključka da so vrjetno take čakalne dobe v Sloveniji, da se zdravstvo izogne dvojnih obiskov. Zak bi ona mogla pr 21 it do zdravnika, če lahk čaka 40 let na termin i pol obavi pregled.

Vglavnem lep pozdrav iz dijaspore, razmišlam da bi odprla svoj sp za lječenje glede na to kaj vidim.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj