Na vsebino

Lavra Budala: Štrajkam(o)

  • čemo višjo urno postafko
  • cenejše alpa za džabe špricere v metliških kafanah i
  • Ugodnosti pri drugih metliških ponudnikih
  • bolj human urnik
  • več “sodelafcof”, da ne 3 skrbijo za članke
  • Božičnico
  • Službeni avto in
  • Uniformo (naprimer Ruzanc majčke za poleti i puloverji za pozimi)
  • Svojo vizitko
  • Pogodbo za nedoločen čas

Že več ko dva leta pišem za te cajtinge, ki so zgubile f tem času svojo rdečo nit i so postale čisto brezvezne i politično obarvane, če pa ne to, se poudarja v njih neko sanjarjenje. To meni ni zanimivo. Morda komu je, sploh bralcem nad 40.

Meni je blo najlepše, ko je Ruzanc prvič vn pršu, humor v njemu. Ja sm tk komaj čakala, ko smo šli f soboto po folklori v Bartusa i se smejali glupim foram. Zat ja ko berm te cajtinge, preberem edino svoj prispevek eno sedemkrat. Pa še to sm nehala, ki i ja fsakič zabredem i nekej f prazno nakladam. A zadnji dva novi avtori me še f svoje članke povlečejo notr. Drugo ne berem.

Morda ne berm isto zat, ki samo enkrat na leto dobim cajtinge v roko. Čakam, da se bo dalo naročit na njih. No, ostalim novinarjem spustim kritiko v mojih mislih. Pogrešam črn humor, ne uno, ko se nekoga žali ful očitno, nego soft prcanje. Že dougo ni nihče reku kak so Klinci f kurcu, a i Klincof več sploh ni v Metliki. Sej zak bi pa bli, ko so jih fsi skurcali, da so fkurcu. Kako besedo bi lahk i kdaj namenli npr pokojnemu fotografu, ki ni na nobenem dogodku manjkau, alpa učiteljci iz osnovne šole, ki je bla zmeraj nasmejana i lepega videza. Pa kaj ste morda opazli kulk Ruzancof je v KBŠ-u?

Isto pogrešam rubriko Ruzanc mesca, čepraf si le redko kdu zares zasluži ta naziv. Morda bi si ga še Virex, naš šef, ki nam neče povišat urne postavke, zaslužu enkrat. Sam to je spet odvisno od tega, če nam bo povišau urno postafko. Potlej včasih so bli kaki fkurcu vici, naprimer kaj dela kurdistanka f kleti al nekaj takega, sej se nespomnm.

Al dragi moji bralci, komu se pa da pisat, če v dveh letih ne dobiš nč stilumalacije? Alpa neznam, da mamo zastonj alpa ceneji špricar v metliških kafanah? Ipak skrbimo za to, da mate dobro čtivo na mizi, zarad kerega pride i marsikdu k vam na kavo.

Ali ne. Žejna, komaj požiram slino, pišem opet članek. Pa ko bi znali kak bi nam tekle besede, da se zaliva grlo z rujnimi kapljicami. Pisalo se bi, smejalo, kake dobre fsebine bi nastale. A tak se bo pa naslednji mesec spet začelo pisat o koroni, Dušan Smodej afera za sirotinju bo zamolčana, o tem kak je redar v Radencih vbistvu praf ravnal i je gospod L. drezau v zakone tudi ne bo nihče pisau. Drama člouk, to ljudi zanima, velki naslovi, lestvica komadov. Zemljevid, ki lahk kaj v Metliki delaš.

Da, vglavnem, malo para malo muzike. Ja tudi nebom pisala ak ne bo naslednj mesec palo vsaj dvakrat tolk €€€, kolk je prejšnji mesec. Vrjamem, da ostali terenski novinari tudi ne.

Plus, ja nemorm vrjet, da je Mitja zdej kelnar v Bartusu. Skup smo se vozili v šolo na avtobusu, ene par let sm stareja od njega, a kulk se ne spomnm, tak je biu mali i tih, i zadnjič pridem v Bartusa, gledam, res gledam. Nč mi ni jasno, še ma neko prikupno frizurco, nek fuzbal trak čez glavo, zgovoren, taman drka v glavo, ko ostali Bartusofci i pol mi nekdo reče kdo to je. Eno pet vzdefkof prej našteje i meni končno kapne. I hvala bogu, da tam dela, smo naj prihajajo čim bolj mladi i malo spremenijo nastrojenost Metlike, ki verjamem, da se Mitjatu ne da tračat, a točno to je glavna slabost Metlike.

Kaj znate kaj o meni? Znate sploh kulk sm stara? Ne, i meni je to jebeno i naj smo tk ostane.

Uh, prešla sm iz tebe, vglavnem Mitja, super si!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj