Na vsebino

Dorki: kviz smo za intelektualce

Za nami je najtežji kviz na svetu i dobili smo najintelektualnejšo ekipo v Metliki i na celi Zemli. Ekip, ki so zbrale pogum i se prijavle je blo okoli 8. Tak, ko sm že f prejšnih Ruzancih pisal, pa nej vam bo še enkrat. Pomerli so se f petih kategorijah: splošno znanje, muzika, šport, geografija i na koncu je bla še Cigotova poslastica, za kero so tekmovalci sznali šele na dan dogodka i ni treba razlagat, da je zadnji sklop sprožu prelivanje krvi do dolgo v nuč. Seveda je Cigo izbral temo iz narodnoosvobodilnega boja. Nismo vam mi krivi, da nimate pojma.

Ekipe, ki so zbrale pogum so se drgač jako dobro borile, a vlogo favorita je zasluženo upravičla ekipa JDV, ki je zbrala 16 od 25 možnih točk. Sestavlali so jo: Jože Vraničar, Dušan Bečaj i Vinko Stopar. Nejprej je blo govora, da bo ekipi ime SDS pionirčki, smo jim je zmao prineslo skorej brezhibno poznavanje zgodovine narodnoosvobodilnega boja, tak da če bi ime ostalo, bi ispalo, da so partizani prnesli zmago SDS podmadku. To pa ne gre. Pohvalit treba i ekipo Prva ekipa, ki je zasela drugo mesto. Ostala izvirna imena prijavlenih ekip so bla: Andrej Kavšek in prijatelji, Rezerva, Šiviljara Mitevski Helena S.P, Trumanovi, Plac i 3+1.

Od 25 fprašanj je blo eno tolk izvirno, da noben ni znau praf odgovorit. Fprašanje se glasi:

Ker glasbenik je na križišču prodau dušo vragu?

a) Robert Johnson
b) Muddy Waters
c) Bo Diddley
d) Howlin Wolf

Kdu nam na uredništvo pošlje točn odgovor dobi zlati kurac.

Čestitke fsem tekmovalcom!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj