Na vsebino

Zaključek poletja na sem´škem placu

Osrednji del trškega jedra se je v petek, 26., in v soboto, 27.8. 2022, spremenil v festivalski oder. Prireditev z naslovom Zaključek poletja na sem´škem placu je tako zaokrožila poletno dogajanje v Semiču: Odprta vrata Bele krajine v Vinoteki Semič, Poletne večere pred Kulturnim centrom Semič, Počitniške delavnice in Počitniške dogodivščine za naše najmlajše ter druge vsebine, s katerimi smo popestrili Semič od sredine junija do konca avgusta.

V dveh dneh smo se nasmejali ob gledališki uspešnici Uroša Fuersta Jamski človek ter se v Vinoteki Semič prepustili muškatom belokranjskih vinarjev in droživetim pitam ob glasbenemu dvojcu Tine Kocjan in Marka Simčiča. Članice Društva kmečkih žena Metlika so v Studiu kuhinj DanKüchen Semič pekle pogačo, pohodnike pa je na potep po Semiški gori popeljalo Planinsko društvo Semič. Vodeni ogledi prenovljene cerkve Sv. Štefana so ob glasbenem utrinku Dua Solis poskrbeli za pridih umetnosti in zgodovine. Nikakor pa nismo pozabili na naše najmlajše. Aktivni so bili na ulici, kjer so risali, pisali in se igrali s člani Društva likovnih ustvarjalcev Semič, se prepustili poslikavi obraza z Niko Valentino Kočevar, na zelenici hotela Smuk pa so uživali v predstavi in delavnici Kamišibaj KUD Zlata skledica. V predstavi Črtek v mestu gledališča KU-KUC so se naučili veliko o prometu, v lutkovni predstavi Gledališke skupine KUD Stari trg pa so spoznali Polanskega vraga.

Zbranim motoristom in kolesarjem je podelil blagoslov domači župnik Luka Zidanšek, srečno pot pa jim je zaželela semiška županja Polona Kambič. Sobotni večer je bil glasbeno obarvan. V ljudsko pesem so nas popeljali Semiški klobukarji. Intimno vzdušje so nam s svojo glasbo pričarali slovenski folksterji Čedahuči trio, ob dalmatinskem melosu Klape Šufit iz Splita pa smo podoživeli pravkar minule dopustniške dni. Glasbeni večer smo zaključili z belokranjsko rock skupino Samorog.

Sobotni popoldan je bil pester tudi po zaslugi ponudnikov domače obrti in kulinarike na stojnicah, za oglede pa so bila odprta vrata Muzejske hiše Semič in Kulturnega centra Semič z razstavo »Glasba skozi objektiv Draga Vovka«. Za ohladitev je poskrbel najboljši sladoled Slaščičarne pri Neđotu, v Vinoteki Semič pa so obiskovalci lahko okušali koktajle Saje Spirits in belokranjska vina.

Za vsakogar se je našlo kaj zanimivega. Upamo, da ste bili del Zaključka poletja na sem'škem placu tudi vi. Veselimo se ponovnih srečanj z vami in hitimo novim izzivom naproti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj