Na vsebino

Začetek novega študijskega leta in olajšava pri obračunu

Oktobra se bo začelo novo študijsko leto. Glede na občinski odlok lahko uporabniki uveljavljate »olajšavo« pri obračunu storitve zbiranja in odlaganja odpadkov. Osnova za obračun storitev, ki so povezane z odpadki, je število prijavljenih oseb na posameznem naslovu.

Uporabniki lahko za svoje otroke na komunalo dostavite potrdilo o vpisu za šolsko leto 2022/2023 in tako zmanjšate število oseb na odjemnem mestu za obračun storitve. Za zmanjšanje števila oseb so upravičeni dijaki in študenti, ki v času šolanja bivajo izven kraja stalnega bivališča (na primer dijaški ali študentski dom).

Zmanjšano število oseb za obračun velja največ eno leto, tako za študente kot dijake od oktobra do oktobra. Po preteku tega časa se število oseb avtomatsko vrne na prejšnjo vrednost, kar pomeni, da je potrebno dostaviti potrdilo za vsako leto posebej.

Potrdila nam pošljite na elektronski naslov [email protected] s pripisom iz katerega naslova/odjemnega mesta osebo odjavljamo. V kolikor e-pošte ne uporabljatenam lahko potrdilo osebno prinesete v času uradnih ur (9.00 - 13.30).

Vir: JP Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj