Na vsebino

Za začetek v ljubljanski živalski vrt

Začeli so se Tedni vseživljenjskega učenja 2024, ki se pod okriljem regijskega koordinatorja ZIK Črnomelj odvijajo od 10. maja do 16. junija. Tudi na OŠ Vinica bomo v ta namen pripravili pester program dogodkov in s tem dali poudarek na zavedanje, da se človek ne uči samo dokler hodi v šolo in zato, ker se ‘mora’, pač pa vse življenje – vedno in povsod. Ko to ozavestimo, lahko proces učenja doživljamo širše, na drugačen in predvsem prijetnejši način.

Prvi dogodek v sklopu TVU-ja je bil obisk Živalskega vrta v Ljubljani

V petek, 10. maja, smo se z učenci od 1. do 5. razreda odpravili v Ljubljano, kjer smo obiskali živalski vrt. Vodnice so nam po skupinah podrobno predstavile kraljevskega pitona, želvo, agamo, morskega prašička in grlico ter nas popeljale do nekaterih večjih živali, o katerih smo izvedeli veliko zanimivih posebnosti.

Ali ste vedeli…

…da je žirafja koža edinstvena in da ima vsaka nekoliko drugačen vzorec, ki je odvisen od prehrane in okolja; da opice kažejo zobe, kadar se jezijo in jih nasmeh ljudi lahko vznemiri; da kraljevski piton poje le eno miško na teden in ima v resnici zelo kratek rep; da je morski prašiček dobil ime, ker se je pretihotapil v Evropo na ladjah, ki so potovale iz drugih kontinentov.

Vir: OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj