Na vsebino

Vprašanje bralke glede neočiščene železniške brežine

17. februarja smo prejeli dopis bralke, ki je opozorila na zaraščanje brežine nad Semiško cesto v Črnomlju, natančneje nad stanovanjskimi hišami Jevšček, Dajčman, Hutar in Klemenčič. Ker obrova nihče ne vzdržuje, je ta po njenih besedah iz leta v leto bolj zaraščen, zato na dvorišča bližnjih hiš pridejo celo (strupene) kače. Bralka pravi, da je pisala tudi krajevni skupnosti, a razen obljub, da bodo zadevo sanirali, ni bilo storjenega nič. Tudi z Občine Črnomelj ni dobila odgovora na dopis po elektronski pošti, zato se je obrnila na nas, saj ravno v tem obdobju na obvoznici urejajo brežine, zato bi bil po njenem morda pravi čas, da se uredi tudi ta problem.

Za odgovor smo se obrnili na Občino Črnomelj, kjer so nam odgovorili, da gre za zemljišče v lasti Slovenskih železnic. "Zemljišče, ki ga občanka navaja za nujno vzdrževanje, odstranitev zarasti, to je obrov pod železniško progo, na parcelni št. 1191/2, k.o. Črnomelj, je v upravljanju Slovenskih železnic. Občina Črnomelj bo ponovno pripravila dopis Slovenskim železnicam za vzdrževanje tega odseka brežine, da omogočimo varnejše gibanje tam živečih in drugih mimoidočih krajanov," so sporočili iz kabineta župana.

Problematiko smo naslovili tudi na Slovenske železnice, a odgovora do tega trenutka še nismo prejeli.

Nas je pa danes toliko bolj razveselilo obvestilo bralke, da problematično brežino že čistijo, zato se nam lepo zahvaljuje za pomoč.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj