Na vsebino

Vprašanje bralke glede nedeljskega parkiranja v Črnomlju

V sredo smo po navadni pošti prejeli dopis naše bralke iz Črnomlja:

"Vprašanje za občino, župana Kavška

PARKIRNI KAOS OKOLI CERKVE

V Črnomlju vaši redarji čez teden pridno polnijo vašo blagajno s kaznovanjem voznikov. Tudi sama sem dobila kazen, ker sem parkirala med banko in cerkvijo, samo zato, ker sem na hitro skočila na banko. Storila sem prekršek in kazen plačala.

A zakaj za ene veljajo pravila, za druge pa ne, zakaj dopuščate tak kaos v svojem mestu ob nedeljah v dopoldanskem času? Zakaj v nedeljo ne pošljete redarjev v center v okolico cerkve, tu vlada kaos zaradi parkiranih vozil. Očitno se je v cerkev dovoljeno pripeljati direkt z avtom. V nedeljo je bilo popolnoma vse zabito, zasedena tudi mesta za invalide, parkirana vozila v križišču, ulica Mirana Jarca polna vozil, nasproti cerkve pred gradom pa prosta parkirna mesta.

Ali v nedeljo tukaj ne veljajo pravila? Kaj boste naredili, da se to uredi?

Ogorčena Črnomaljka"

S črnomaljske občine smo prejeli naslednji odgovor:

"Zavedamo se izziva parkiranja v dopoldanskem času v nedeljo. Prizadevamo si urediti situacijo, in sicer bomo med banko in cerkvijo v kratkem namontirali konfine – stebričke za zaporo prometa. Spomnimo še, da je ob vikendih za javnost odprto parkirišče za gradom, kjer opažamo, da je tudi ob nedeljah dopoldne prosto."

V prilogi spodaj najdete originalen (skeniran) dopis bralke in dve fotografiji (ravno tako skenirani).

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj