Na vsebino

Viniški tamburaši v Banja Luki

Viniški tamburaši smo se minuli konec tedna udeležili "XXII. Evropskog festivala trzalačkih instrumenata Veče uz tamburu" v Banja Luki.

Poleg nas in domačinov, naših prijateljev iz Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka, so nastopili še orkester KUD Sava iz Crepaje in Tamburaški ansambl Zanatski iz Novega Sada (oboji Srbija). V izmenjevanju dobro znanih melodij oblečenih v tamburaške priredbe, smo nastopili s priredbo belokranjskih ljudskih in s pesmijo Madrugadas iz filma Montevideo v izvedbi solistke Monike Simčič.

Drugi festivalski večer smo si ogledali izjemen koncert Evropskega tamburaškega orkestra, ki je slavil 15 let. V njem so nastopili obiskovalci preteklih tamburaških kempov iz BiH, Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Slovenije, Avstrije in Češke. V orkestru je nastopila tudi bivša viniška tamburašica Lara Špehar.

Verjetno ni potrebno preveč poudarjati, da smo v mestu ob reki Vrbas preživeli tri čudovite dni. Hvala Banja Luka za vso gostoljubnost, ki nam jo zmeraj nudiš.

Vir: KUD Oton Župančič Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj