Na vsebino

V Črnomlju sprejeli rekorden proračun

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji seji obravnavali 11 točk dnevnega reda in med drugim sprejeli tudi letošnji proračun občine, ki je znova rekorden.

Za leto 2023 je v proračunu predvidenih skoraj 27 milijonov evrov prihodkov in 30 milijonov odhodkov. Od tega je kar 54 odstotkov investicijskih odhodkov. Največ sredstev je namenjenih za področje izobraževanja. Največja inaložba, tudi na državnem nivoju, je izgradnja nadomestne Osnovne šole Loka Črnomelj. Med večjimi investicijami je planirana tudi obnova in dograditev Osnovne šole Komandanta Staneta Dragatuš.

Velika rast investicij je v letošnjem letu predvidena še na področju gospodarstva, predvsem za nadaljnje ureditve poslovne cone TRIS Kanižarica, saj je občina pridobila evropska sredstva.

Na področju zdravstva je največja predvidena investicija v izgradnjo urgence in laboratorija v Zdravstvenem domu Črnomelj. Na področju varovanja okolja in naravne dediščine sta med večjimi naložbami dokončanje izgradnje kanalizacije v Črnomlju in kanalizacija Dobliče, s katero bi tudi zavarovali habitat črne človeške ribice.

V zadnjih letih tako Občina Črnomelj beleži pozitiven trend rasti naložb glede na pretekla leta. Uspešna je bila na kar nekaj razpisih za pridobitev državnih in evropskih sredstev, kar ji je omogočilo pridobitev dodatnih sredstev za pokrivanje investicij.

Na seji občinskega sveta so svetniki sprejeli še elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin, letni program športa v občini in spremembe pravilnika o kriterijih in načinu sprejemanja predšolskih otrok v enoti vrtca pri OŠ Dragatuš zaradi novo oblikovane krajevne skupnosti Tanča Gora.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj