Na vsebino

V središču Črnomlja bodo zabrneli stroji

V naslednjem tednu, predvidoma od srede, 26. junija, se bodo na območju Ajdovega zrna v okviru projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca, začela gradbena dela za ureditev tega dela Črnomlja, ki naj bi potekala do konca avgusta letos. V tem času bo parkirišče v Ajdovem zrnu zaprto, občasno pa bo tudi delna zapora Ulice Pod lipo, sporočajo s črnomaljske občine.

V okviru ureditve Ajdovega zrna je predvidena ureditev parkirišča za avtomobile, ureditev prodajnega prostora z nadstrešnico in stojnicami lokalnih ponudnikov (lokalno pridelana hrana, izdelki domače obrti, …). Nameščena bosta prodajna avtomata z lokalnimi izdelki, ki bosta tako turistom kot lokalnemu prebivalstvu časovno neomejeno na voljo. Na lokaciji bo polnilnica za električna kolesa in dve polnilni postaji za električne avtomobile, pitnik, klopi, urejene zelene površine ter druga urbana oprema.

Gradbeno pogodbo v vrednosti dobrih 157.000 evrov za ureditev Ajdovega zrna s parkirišči in prostorom za tržnico v središču Črnomlja je župan Andrej Kavšek maja podpisal s predsednikom uprave družbe CGP Martinom Gosenco. Investicija je sofinancirana s strani ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v okviru načrta za okrevanje in odpornost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj