Na vsebino

V Črnomlju prepričljivo slavje aktualnega župana Kavška (avdio)

V Črnomlju je na včerajšnjih lokalnih volitvah z naskokom zmagal aktualni župan Andrej Kavšek. Drugi mandat na čelu občine mu je zaupalo 5.100 volivcev (87,3 odstotka), njegova Lista za razvoj pa je dobila pet svetnikov v občinskem svetu, enako kot Gibanje Svoboda, SD in SDS.

Novi »stari« črnomaljski župan prepričljivo zmago jemlje predvsem kot veliko odgovornost, ki pa se je ne boji in obljublja, da bo župan vseh občanov. »Čaka nas še veliko dela in naša naloga je, da bomo skupaj z občinskim svetom znova delali velike korake naprej. V času kampanje smo opravili 18 predstavitev po različnih krajevnih skupnostih in verjamem, da se bodo te aktivnosti obrestovale, saj smo od ljudi dobili veliko idej, napotkov, želja in to je velika obveznost za naprej,« je povedal Kavšek. Veseli ga, da ima črnomaljska občina z državo in Evropsko unijo že sedaj zagotovljenih približno 13 milijonov sredstev za naslednja dva proračuna.

Čemas Stjepanovič: Ljudje imajo očitno raje drugačen način vodenja občine

Kavškova edina tekmica, bivša županja Mojca Čemas Stjepanovič, je prejela skromnih 717 glasov (12,7 odstotka). »Nisem razočarana, ljudje so se pač tako odločili in tako je prav,« je komentirala izid Čemas Stjepanovičeva, ki ji tako kot na zadnjih lokalnih volitvah leta 2018, ni uspel vnovičen preboj na županski položaj.

Slab rezultat pripisuje predvsem nizki volilni udeležbi, ki je bila v Črnomlju 50 odstotna. »Moja kampanja z mlado ekipo je bila zelo na nivoju, zelo odkrita, usmerjena k sodelovanju, vendar imajo ljudje očitno raje drugačen način vodenja občine,« meni Čemas Stjepanovičeva, ki ne izključuje možnosti ponovnega poskusa vrnitve v lokalno politiko.

Zvočni zapis

  • - Andrej Kavšek po zmagi

  • - Mojca Čemas Stjepanovič o izidu volitev

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj