Na vsebino

Uporabniki VDC-ja že čistili, ostali še bodo

Ob prehodu iz zime v pomlad, ko skopneli sneg razkrije odpadke, ki so se v naravi nabrali čez leto, po več slovenskih občinah organizirajo čistilne akcije. Te večinoma potekajo v marcu in v začetku aprila, ko obeležujemo tudi svetovne dneve gozdov, voda in Zemlje.

V črnomaljski občini čistilno akcijo organizirajo vsako leto med svetovnim dnevom voda, 22. marcem, in svetovnim dnevom Zemlje 22. aprilom. V tem času Občina Črnomelj skupaj s krajevnimi skupnostmi, številnimi društvi, šolami in vrtci ter drugimi organizacijami in združenji organizira akcijo spomladansko čiščenje in urejanje okolja v največji belokranjski občini.

Tudi letošnja čistilna akcija, ki bo potekala v soboto, 18. marca, ne bo namenjena zgolj čiščenju, temveč tudi urejanju in vzdrževanju okolice ter ekološkemu osveščanju o odlaganju komunalnih odpadkov. Občina je kot koordinator aktivnosti čiščenja in urejanja okolja v sodelovanju s Komunalo Črnomelj priskrbela vreče in zaščitne rokavice za sodelujoča društva in organizacije, organiziran bo tudi odvoz zbranih odpadkov ter malice za sodelujoča društva.

V Varstveno delovnem centru (VDC) Črnomelj pa so čistilno akcijo izvedli že včeraj. Čistili so okoli VDC-ja, po poteh, kjer se vsakodnevno sprehajajo, vse do bivalne enote in ob poteh po Majerju. Presenečeni so bili, saj so nabrali kar nekaj vreč odpadkov. Upajo, da bo naslednje leto manj smeti. Danes so pa so s prijatelji iz enote Lunca pobirali smeti ob reki Kolpi in bili veseli, da so v Vinici pobrali manj odpadkov kot v Črnomlju.

Vir: Občina Črnomelj, VDC Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj